DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: Účelem petice je poukázat na utrpení zvířat při dlouhých přepravách

21.03.2021 22:09

Odpověď předsedovi vlády Andreji Babišovi na jeho dopis, reagující na petici za ukončení dlouhých transportů živých zvířat

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: Účelem petice je poukázat na utrpení zvířat při dlouhých přepravách
Foto: DSZ
Popisek: DSZ - Za práva zvířat - logo

Vážený pane předsedo vlády,

děkujeme za Váš dopis reagující na naši petici za ukončení dlouhých transportů živých zvířat a oceňujeme Váš přístup k této problematice.

Touto peticí jsme chtěli upozornit, jak sám uvádíte, že nařízení přímo aplikovatelné v ČR transporty živých zvířat na dlouhé vzdálenosti nezakazuje. Stanoví závazné, avšak pouze formální podmínky, které je nutno dodržet. Praxe je však naprosto jiná, vycházíme-li z mnoha různých zpráv, informací a obrazových materiálů z převozů a z dalších veřejně přístupných zdrojů. Účelem této petice je rovněž poukázat na utrpení zvířat při dlouhých přepravách a dosáhnout ukončení těchto transportů, proto petiční akce pokračuje nadále. Za čtyři týdny petici již podpořilo přes dva tisíce občanů.

Děkujeme za Vaši aktivitu v postoupení naší petice k přímému vyřízení panu ministru zemědělství ČR Tomanovi a rovněž za Váš požadavek na prověření dodržování podmínek stanovených výše uvedeným nařízením Rady ze strany přepravců hospodářských zvířat, resp. o zpřísnění kontrol prováděných transportů živých zvířat ze strany krajských veterinárních správ. Vážíme si každého vstřícného kroku směřujícímu ke zlepšení života zvířat a ochraně jejich práv.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT si klade za cíl prosazení důslednější ochrany zvířat, přírody a životního prostředí, ale též větších práva pro zvířata, resp. jejich větší právní ochranu.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT vystupuje proti všem druhům týrání zvířat či krutému zacházení s nimi. Odsuzuje každou činnost, která způsobuje utrpení zvířat.

DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT se zasazuje o přísnější tresty za týrání zvířat a zlepšení podmínek jejich chovu.

DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT je dvacátou registrovanou politickou stranou za práva zvířat ve světě, resp. Česká republika je dvacátou zemí, ve které existuje strana zaměřená primárně na obranu práv zvířat.

ŘV DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT

V Domažlicích 21. 3. 2021

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…