Daněk (SPO): Proč lidem nevadí lži a ještě tleskají...

06.01.2017 10:12

Z nuly nemůže být nic jiného než nula... Prázdné kapsy, ale někdo si je slušně plní.

Daněk (SPO): Proč lidem nevadí lži a ještě tleskají...
Foto: spoz.cz
Popisek: SPO

Základním principem zdravé ekonomiky je především všeobecný rozvoj, který ne vždy přímo odpovídá stavu financí, potažmo zadlužení. 

Jeden základní problém, který nás může vůči EU brzdit v rozvoji, je striktní udržení vyrovnaného rozpočtu a investice nesprávným směrem viz!, podpora pěstování a zpracování řepky olejky (V EU už nepodporovaná)!  Pro příklad uvedu ?úplně jednoduchou rovnici, bez dlouhého rozvádění, z čeho je složený státní rozpočet, nebo všechny faktory působící na vývoj státního dluhu, je stav vložených a vybraných prostředků a jejich návratnost v primárním, sekundárním, terciárním či kvaternárním (ten bych tu viděl nejraději).

Pokud do ekonomiky vložíte blíže nespecifikovanou částku a na konci období si ji vezmete, tak občanům zůstává nula, ano čtete to správně, a pokud se na to všechno musí vybrat na daních od místních, tak jste na tom samozřejmě ještě hůř!!! Pekelná, restriktivní politika současného ministerstva financí, je snad nejhorší ze všech výsledků a chvástat se populisticky; kolik že se nám vlastně podařilo těm občanům vytáhnout z kapes, je vlastně trestem pro nás pro všechny; jezdíme po horších silnicích, školství chřadne a vymýšlí jen slepé uličky, lidé jsou na tom stále hůře a začínající podnikatel aby se pohledal.
 
Výsledky minulých vlád se projevily nyní a výsledky, tedy dovolte mi to tak pojmenovat “dopady” uvidíme za tři až pět let! Bude to samozřejmě v době kdy se bude vláda poroučet před volbami v roce 2021…

Jiří Daněk

  • BPP
  • Stát se má řídit jako stát!
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

18:05 Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k významu vlastního bydlení jako zajištění nezávislos…