David (SPD): Tolik náhod najednou?

25.05.2024 18:05 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica

David (SPD): Tolik náhod najednou?
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Ivan David

„Šokující informace“: Útočník na Fica nakonec možná nebyl jediným pachatelem Dosud se hovořilo o tom, že to byl „osamělý vlk“, kdo postřelil slovenského premiéra Roberta Fica. Nyní existuje podezření, že muž měl příznivce. „Došlo k většímu spiknutí proti Ficovi?“ ptá se Die Zeit.

Muž, který kriticky zranil slovenského premiéra Roberta Fica, nemusí být nakonec osamělým pachatelem. Existují pro to důkazy, řekl minulou neděli novinářům v Bratislavě ministr vnitra Matúš Šutaj-Eštok. Zdůraznil: "Dali jsme dohromady tým vyšetřovatelů, kteří budou pracovat i s verzí, že nešlo o vlka samotáře."

„Situace se ukazuje být ještě horší, než jsme čekali,“ řekl ministr obrany Robert Kaliňák. Jiná strana mohla „jednat ve prospěch pachatele“. Kalinák žádné podrobnosti neuvedl. Úřady dříve hovořily o osamělém pachateli. Kalinák dodal, že existují indicie, že pokus o atentát byl "probírán ve větším kruhu". A dál: "Všechno je to šokující informace a pro mnohé z nás by bylo mnohem snazší, kdybychom mohli mluvit pouze o jedné osobě."

Jednou z indicií je, že kompletní obsahová historie facebookové stránky pachatele byla smazána dvě hodiny po jeho zadržení, uvedl Šutaj-Eštok. Muž byl v té době v rukou policie a sám na místo neměl přístup. Ministr vnitra řekl, že jeho manželka k němu v tu chvíli také neměla přístup. Kdo tedy provedl výmaz? Šutaj-Eštok poslal varování „všem hrdinům klávesnice“, kteří na internetu schvalovali pokus o atentát na devětapadesátiletého šéfa vlády nebo šířili další nenávistné zprávy a výzvy k násilí. Policie proti všem takovým agitátorům nemilosrdně zasáhne, najde je a zajistí jejich potrestání.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Volby do Evropského parlamentu a neúspěch liberálů

18:02 Vích (SPD): Volby do Evropského parlamentu a neúspěch liberálů

Jednou za pět let je občanům EU dána teoretická možnost něco ovlivnit. Ve skutečnosti je to trochu i…