David (SPD): Ukrajinci vetovali vystoupení operní hvězdy Netrebko v Praze

19.08.2023 12:06 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zrušení pražského koncertu operní pěvkyně Anny Netrebko

David (SPD): Ukrajinci vetovali vystoupení operní hvězdy Netrebko v Praze
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Ivan David

Rakušané si neberou servítky ohledně příčin, následků a toho, kdo vládne v Čechách. Jasně to říkají i komentáře pod článkem v Exxpressu, kde se lidé podivují nad tím, že dosud nevěděli, že v Čechách vládne ukrajinské velvyslanectví: „V Praze měla vystoupit 16. října. Kvůli „politickému tlaku“ však musela vystoupení zrušit rusko-rakouská operní pěvkyně Anna Netrebko. Do cesty se jí připletla ukrajinská ambasáda v Česku.

Zrovna nedávno rusko-rakouská dvojí občanka Anna Netrebko zažalovala Metropolitní operu v New Yorku, protože s ní ukončili spolupráci. Zdůvodnění operního domu: její blízkost šéfovi Kremlu Vladimiru Putinovi.

Anketa

Souhlasíte s ministrem Rakušanem, že spáchá-li zločin stát (má na mysli Rusko), musíme trestat i jeho občany?

3%
97%
hlasovalo: 23345 lidí

Nyní se Netrebko musela znovu vzdát. Koncertní vystoupení operní hvězdy plánované na 16. října v Praze je zrušeno. Oznámilo to vedení hlavního města Prahy a Netrebkové agentuře ČTK. Zrušení bylo vzájemné, uvedlo. "Dohodli jsme se, že ustoupíme politickému tlaku a že Anna nebude požadovat žádné odškodnění," uvedla mluvčí koncertní agentury.

Náměstek pražského primátora Jiří Pospíšil dohodu uvítal a řekl ČTK, že Netrebkové vystoupení by na pozadí války na Ukrajině bylo ošemetné: "Je to správné rozhodnutí ve vztahu k naší partnerské zemi, která bojuje za svou nezávislost," řekl.

V červenci Pospíšil oznámil, že své doporučení pro nebo proti zamítnutí chce podmínit souhlasem ukrajinské ambasády, protože Netrebko je na ukrajinském sankčním seznamu. Velvyslanectví se pak očekávaně vyslovilo proti koncertu.

Podle informací ČTK byly obavy z demonstrací proukrajinských organizací proti přítomnosti Netrebko v Praze. Koncertní manažer světoznámé operní pěvkyně ČTK řekl, že Netrebko jasně odsoudila ruskou útočnou válku proti Ukrajině.“ Tolik Exxpress. Netrebko sice odsoudila ruskou agresi a do Ruska nesmí, ale pořád je to „Russák“ a podléhá kolektivní vině. Až tak jednoduché to je, navzdory všem kecům o podpoře Putina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Vracíme se do doby normalizace, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuselynx lynx , 19.08.2023 12:29:54

|  9 |  0

Další články z rubriky

Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

8:05 Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo II. výzvu aktivity Inovace Operačního programu Technologie…