Demokracie se sama nezvolí, stýská si Hudeček nad nízkou volební účastí

25.05.2014 8:51

Primátor Tomáš Hudeček (TOP 09) je velmi zklamán z toho, kolik lidí nakonec dorazilo ke včera skončeným eurovolbám. Zajímavé však je, že popchybení hledá na straně politiků. Nevymlouvá se na počasí, ani jiné vedlejší vlivy.

Demokracie se sama nezvolí, stýská si Hudeček nad nízkou volební účastí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský primátor Tomáš Hudeček

Voleb do Evropského parlamentu se pravděpodobně zúčastnilo nejméně voličů v historii voleb české republiky. Výsledky voleb budou legitimní, ale neúspěšní kandidáti na europoslance mohou teoreticky poukazovat na slabý mandát svých úspěšnějších soupeřů. Primátor Prahy Tomáš Hudeček si na sociální síti Facebook posteskl, jak málo lidí k volbám dorazilo. Definitivně jasno bude sice až po jedenácté hodině večer, ale odhady hovoří o účasti na úrovni do 20% všech oprávněných voličů.

„Demokracie a svoboda se sama zvolit nemůže. Mrzí mě, že k volbám přišlo tak málo lidí a je to i výzvou pro politiky všech úrovní, aby svým příkladem k příštím volbám přitáhli více voličů,“ apeluje pražský primátor na své kolegy.

V této souvislosti stojí za připomenutí, že exprezident Václav Klaus označil tyto volby v podstatě za zbytečné. Sice odvolil, ale dal jasně najevo, že velmi váhal, zda do volební místnosti vůbec přijít.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…