Derner (KDU-ČSL): Krajem zavanul dech totality

20.02.2014 9:53

Když v loňském roce přijalo krajské zastupitelstvo usnesení, kterým se připojilo k akci „Vlajka pro Tibet,“ bylo to poprvé za celou dobu existence Královéhradeckého kraje. Dalo se očekávat, že kraj stejně jako mnohé jiné instituce a obce, bude v podpoře totalitou utlačovaným Tibeťanům pokračovat.

Derner (KDU-ČSL): Krajem zavanul dech totality
Foto: archiv
Popisek: Vladimír Derner

Únorové zasedání krajského zastupitelstva ale ukázalo, že současná marxistická koalice tento protitotalitní postoj nehodlá podporovat. Komunisté s větší částí sociálních demokratů využili nepřítomnosti některých opozičních zastupitelů a žádost občanského sdružení Lungta o připojení k akci „Vlajka pro Tibet“ v roce 2014 zamítli. Tím mají zdůvodněno nevyvěšení tibetské vlajky na oficiálním stožáru Královéhradeckého kraje.

Uvedený postup má svůj symbolický význam. Současná koalice nejen, že dává najevo svůj souhlas s totalitními praktikami kdesi v Tibetu, ale k tomuto způsobu myšlení a jednání má blízko i při jednání krajského zastupitelstva. Většinou pouhého jednoho hlasu v zastupitelstvu prosazují své záměry bez ohledu na oprávněné připomínky opozice. Tímto způsobem byl schválen rozpočet, radní zcela nepokrytě dávají najevo, že o tom, co bude s jednotlivými středními školami, se nehodlají s opozicí a veřejností bavit a zastupitelstvo kraje se koná vždy pouze tehdy, kdy je koalice schopná zajistit účast všech svých 23 zastupitelů.

Postoje k tisíce kilometrům vzdálenému Tibetu by se mohly pro náš život zdát v celku bezvýznamné. Z konkrétních kroků komunistů a některých sociálních demokratů v krajském zastupitelstvu ale vyplývá, že tolerance k totalitním praktikám v Tibetu se projevuje v uplatňování stejných praktik v našem krajském zastupitelstvu.

Vladimír Derner

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vladimír Derner - profil

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…