Dolejš (ČSSD): Neopakuje se scénář „Kubiceho zprávy“ č. 2?

20.06.2016 18:30

Pokud nebudou k dispozici relevantní informace k iniciativě pana Šlachty, není otázka vhodnosti, či nutnosti svolat Výbor pro bezpečnost PSP ČR na pořadu dne.

Dolejš (ČSSD): Neopakuje se scénář „Kubiceho zprávy“ č. 2?
Foto: Archiv poslance
Popisek: Richard Dolejš

Prozatím nevím a nechápu, co po výboru pan Šlachta chce. Okolnosti této záležitosti mi hodně připomínají mediální a politické divadlo z doby tzv. Kubiceho zprávy, kdy se z ÚOOZ načas stala politická divize pravice, což vyústilo jmenováním pana Kubiceho do funkce ministra vnitra. Tato chyba by se neměla opakovat.

Nejsem si zcela jistý, zda by se měl parlamentní výbor nechat vmanévrovat do role vyšetřovacího orgánu, či arbitra sporu mezi policejními složkami. Pokud má kdokoliv poznatky a podezření o údajné trestné činnosti vysoce postavených policistů, je povinen konat dle platných zákonů. Parlamentní výbor by rozhodně neměl řešit obsah tajných policejních složek, jejichž součástí mohou být i nepodložené drby či účelová špína, tak jako tomu bylo s tzv. "Kubiceho zprávou". Projednání "Kubiceho zprávy" ve výboru byla profesionální chyba.

Pokud má pan Šlachta závažné poznatky, měl by se raději obrátit na GIBS a příslušné státní zástupce. Nechápu, proč se tomu již tak nestalo.

Jakákoli politizace může vyznít jako vyřizování si vzájemných účtů v rámci sporu o koncepci policie. Politika do policejní práce nemůže být zatahována. I když pro to majitel hnutí ANO a oligarcha A. Babiš dělá maximum.

Richard Dolejš, místopředseda Výboru pro bezpečnost PSP ČR

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Ministerstvo vnitra se nám musí veřejně za svá nařčení omluvit

15:06 Okamura (SPD): Ministerstvo vnitra se nám musí veřejně za svá nařčení omluvit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zahrnutí SPD do zprávy o extrémismu a soudnímu rozh…