Dolínek (ČSSD): Magistrát prověří dopravní opatření v ulici V Holešovičkách

07.09.2017 19:28

Náměstek primátorky a radní pro dopravu, sport a volný čas Petr Dolínek požaduje rychlé vyhodnocení dopadů zkušebního provozu provizorního dopravního opatření v ulici V Holešovičkách, v oblasti mimoúrovňové křižovatky Pelc-Tyrolka, které způsobuje komplikace v Argentinské ulici.

Dolínek (ČSSD): Magistrát prověří dopravní opatření v ulici V Holešovičkách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Dolínek

Dopravní opatření v místě napojení z ulice Povltavská na most Barikádníků ve směru z centra bylo nastaveno s cílem zvýšit kapacitu stávající trasy Městského okruhu, tedy trasy tunel Bubeneč - Nová Povltavská - Povltavská - most Barikádníků, a směr Ústí. Jedná se o druhou variantu dopravního uspořádání v ulici V Holešovičkách. První úprava byla zkušebně nasazena v oblasti křížení s ulicí Na Truhlářce.

„Úpravu navrhli v několika variantách odborníci. Její důvod byl zřejmý. Momentálně se však ukazuje, že opatření způsobilo problémy na Argentinské, proto jsem požádal o jeho urychlené vyhodnocení. Pokud čísla nebudou dobrá, jsem připraven nechat jej neprodleně odstranit. Musíme pracovat na zvýšení plynulosti dopravy v tunelovém komplexu, ale považuji za nesmyslné, pokud by to bylo na úkor dalších velmi důležitých komunikací,“ řekl Dolínek.

Zvýšení kapacity tohoto tahu je žádoucí z důvodu snížení četnosti uzavírání tunelů komplexu Blanka, ale i Strahovského tunelu a Mrázovky, a zlepšení dopravní situace na navazujících komunikacích. K uzavírání vjezdů do tunelů je přistupováno dle platné legislativy v okamžiku, kdy kolona stojících vozidel zasahuje do určité části tunelu. Uzavřením jsou však dotčeny i trasy vozidel, které směřují na jiné výjezdy. Ačkoli se to může zdát obtížně pochopitelné, příčinou uzavírání vjezdu do tunelu Mrázovka může být omezení dopravy právě v Troji u napojení ulice Povltavské na navazující ulici V Holešovičkách. A naopak omezení dopravy v Troji je často způsobeno omezením u Barrandovského mostu.


Z těchto důvodů byla Odborem dopravních agend (ODA) MHMP zvolena tato varianta. ODA MHMP stanovil dobu nasazení provizorně do 31. 10. 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

19:05 Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k geotermálnímu projektu Ringen v Litoměřicích