Dolínek (ČSSD): Neoprávněné vybírání poplatků ze strany pojišťoven

03.03.2020 14:02

Poslanec ČSSD Petr Dolínek vyzval Českou národní banku a Českou asociaci pojišťoven k tomu, aby zabránily poškozování práv spotřebitelů v oblasti investičního životního pojištění a klientů Generali České pojišťovny.

Dolínek (ČSSD): Neoprávněné vybírání poplatků ze strany pojišťoven
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Dolínek

Podle jeho slov se na něj obrací řada klientů a spotřebitelských organizací s tím, že nevědí, jak se domoci svých práv.

„Žádal jsem po guvernérovi ČNB Jiřím Rusnokovi, aby mi pomohl najít řešení pro řadu spotřebitelů, kteří se na mě obracejí, protože nevědí, jak se účinně bránit proti neoprávněnému vybírání poplatků ze strany pojišťoven. ČNB mi odpověděla nemastně, neslaně. Přitom existují pravomocné rozsudky soudů, judikát Nejvyššího soudu a řada dalších rozhodnutí, která opakovaně konstatují neplatnost klíčových pasáží pojistných podmínek smluv obou bývalých pojišťoven nyní vystupujících pod značkou Generali Česká pojišťovna. Proto jsem vyzval ČNB k tomu, aby rovnou konala sama, a zároveň jsem oslovil Českou asociaci pojišťoven, aby využila svého kodexu a zastala se spotřebitelů proti Generali České pojišťovně. Celou věc chci řešit i na půdě hospodářského výboru a jsem připraven oslovit i guvernéra Jiřího Rusnoka osobně, až bude v blízké době ve Sněmovně,“ řekl Petr Dolínek, který je členem hospodářského výboru Poslanecké sněmovny. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…