Dostál (STAN): Realizace klíčových silnic má zelenou

11.02.2015 20:13

V prosinci loňského roku byl Poslaneckou sněmovnou schválen rozpočet Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) na rok 2015. Zástupci Sdružení pro výstavbu komunikace I/11-I/57 přijali tuto informaci s úlevou.

Dostál (STAN): Realizace klíčových silnic má zelenou
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

"Ze schváleného rozpočtu fondu dopravy vyplývá, že v našem regionu budou peníze na klíčové silniční stavby, na které se dlouhodobě čeká," konstatuje tajemník Sdružení Martin Dostál (STAN).

V letošním roce budou uvolněny peníze nejen na dostavbu jedenáctky u Mokrých Lazců, ale také na dálniční přivaděč Prodloužená Rudná. To ale není zdaleka vše. Rozpočet SFDI vyčleňuje finance i na zahájení dlouho očekávané východní části severního obchvatu Opavy a severovýchodního obchvatu Krnova, pamatuje rovněž na pokračování přípravy silničních staveb v západní části našeho regionu. V této souvislosti jde zejména o západní část severního obchvatu Opavy a ze sousedního okresu o obchvat Bruntálu nebo o přeložku silnice I/45 ve spojitosti s výstavbou přehrady v Nových Heřminovech.

"Počítáme i nadále s tím, že ve druhé polovině příštího roku bude zprovozněna jedenáctka u Mokrých Lazců a v červenci 2016 na ni naváže dálniční přivaděč Prodloužená Rudná," říká tajemník Sdružení Martin Dostál.

Na dosah je i zahájení výstavby východní části severního obchvatu Opavy. Netrpělivě na ni čekají nejen obyvatelé dopravou přetíženého centra města, úlevu přinese také lidem bydlícím na ulicích Vrchní a Rolnická. "Se zahájením výběrového řízení se počítá na jaře letošního roku. Musí ho ale vyhlásit stát, pomyslný míček je nyní na jeho straně," uzavírá Martin Dostál. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: STAN

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Zranitelným zákazníkům na trhu s energiemi pomůže nařízení MPO

16:02 Ministr Síkela: Zranitelným zákazníkům na trhu s energiemi pomůže nařízení MPO

Vláda schválila návrh nařízení Ministerstva průmyslu a obchodu, které stanovuje podmínky ochrany pro…