Dostálová (ANO): Ministr Válek jak hejtman Kulhánek - slibů mnoho, skutků málo

26.09.2023 6:23 | Tisková zpráva

Česká vláda a politici z vládních stran rádi slibují. Jsou ochotní slíbit cokoliv. Třeba zlepšení života v postižených regionech. Jedním z politiků, kterým nechybí odvaha slíbit cokoliv, je i ministr Válek. Bohužel však jeho sliby jsou jen prázdnými slovy.

Dostálová (ANO): Ministr Válek jak hejtman Kulhánek - slibů mnoho, skutků málo
Foto: Facebook
Popisek: Gabriela Dostálová

Ministr Válek opakovaně slibuje zlepšení situace v oblasti zdravotnictví. A to jak z pohledu personálního, tak i ekonomického. Legendární se pak staly jeho sliby o zajištění některých základních léků, které již více než rok chybí v celé ČR. V Karlovarském kraji máme takovou light variantu ministra Válka - a tou je hejtman Kulhánek, který je zodpovědný za krajské zdravotnictví.

Zatímco ministr Válek se proslavil svojí neschopností a tím, že místo pracovních jednání hraje počítačové hry, tak hejtman Kulhánek pořádá tiskové konference, kde oznamuje další a další své úspěchy, které se však nikdy nestaly. Spíše než úspěchy jdeme od jednoho průšvihu k druhému. V Chebu je stále zavřená nemocniční lékárna a v nemocnici ani po roce nefunguje parkovací systém.

Anketa

Zvládl podle vašeho názoru moderátor ČT Jakub Železný páteční debatu s Miroslavem Ševčíkem v Událostech, komentářích?

1%
98%
hlasovalo: 11912 lidí

Hejtman Kulhánek slíbil na poslední tiskové konferenci dostavbu generelu a onkologického centra. Bohužel se hejtman ani po několika letech ve funkci neobtěžoval zjistit, že studie generelu (čili plán dostavby) Karlovarské krajské nemocnice je již hotová.

To, co však měl hejtman s touto studií udělat, neudělal. V současné době tak ještě stále není hotová ani projektová dokumentace, která měla už být připravená. Každý, kdo někdy stavěl dům ví, že dokud nemá projektovou dokumentaci, tak stavět nemůže. A v případě nemocnice je celý proces stavby a schvalování násobně složitější problém. Chtěla bych vyzvat jak ministra Vlastimila Válka, tak i hejtmana Kulhánka, aby začali konat.

Ten první by měl začít řešit problém s léky a přesčasy lékařů. Ten druhý by místo organizování tiskových konferencí měl aktualizovat generel a hlavně předložit jeho časový harmonogram spolu s plánem financování.

Takto to vypadá, že hejtman Petr Kulhánek i ministr Vlastimil Válek se specializují jen na vytváření dojmu, že se něco děje, než na skutečné kroky a opatření, která by měla pozitivní vliv na životy občanů našeho kraje. Velkolepé tiskovky totiž samy o sobě nestačí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pastuchová (ANO): Zvýší se riziko vzniku korupčního prostředí

17:04 Pastuchová (ANO): Zvýší se riziko vzniku korupčního prostředí

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…