Dostálová (ANO): Problémy zdravotnictví v Karlovarském kraji řeší hejtman pomalu a neefektivně

01.04.2023 20:03 | Tisková zpráva

„Bedlivě sleduji kroky hejtmana Kulhánka v oblasti řízení krajského zdravotnictví. Bohužel mám stále silnější pocit, že se mnoho problémů zbytečně komplikuje, odkládá, neřeší, nebo se prostě postupuje tak pomalu, že to krajskou pokladnu stojí peníze a veřejnost zároveň zásadně omezuje,“ konstatuje chebská radní a krajská opoziční zastupitelka Gabriela Dostálová (ANO).

Dostálová (ANO): Problémy zdravotnictví v Karlovarském kraji řeší hejtman pomalu a neefektivně
Foto: Facebook
Popisek: Gabriela Dostálová

Ta na posledním krajském zastupitelstvu měla několik dotazů ke krajskému zdravotnictví. A některé, bohužel, musela pokládat již opakovaně.

„Například ten o uzavřené nemocniční lékárně v areálu chebské nemocnice. Ta je mimo provoz už od loňského září a aktivita hejtmana Kulhánka, který má zdravotnictví ve své gesci, se zcela vytratila. Původně sliboval, že se lékárna znovu otevře do února. I teď, na konci března, je ale stále uzavřená. Nemocnici tak utíkají finance z provozu a pacienti logicky nemají možnost si vyzvednout své léky přímo v areálu nemocnice,“ upřesňuje Gabriela Dostálová a pokračuje.

„Další můj dotaz mířil na nefunkční parkovací systém v areálu chebské nemocnice. Pacienti a jejich doprovod kvůli tomu nemůžou v areálu nemocnice téměř vůbec zaparkovat. Většinu míst totiž obsadili rezidenti z okolních domů, kterým byl v době, kdy je systém nefunkční, do areálu umožněn vjezd. O finančních ztrátách za parkovné se snad ani zmiňovat nemusím.“

Anketa

Má vláda zvýšit základní sazbu DPH z 21 % na 23 %?

4%
96%
hlasovalo: 26157 lidí

Systém se podle vedení kraje reklamuje, a dokonce prý může dojít k přesoutěžení dodavatele parkovacího systému, což by logicky znamenalo další časový posun v realizaci celé zakázky.

„Opakovaně jsem také požadovala dodání seznamu lékařských přístrojů s jejich bezpečnostně technickými kontrolami. Chci vědět, že má KKN vše v pořádku. A že například nemůže dojít k tomu, že na vyšetřovaného pacienta spadne rentgen tak, jako se to před nějakým časem stalo v Ústí. Ani tady jsem nebyla úspěšná. Ale já to nevzdávám a o seznam jsem požádala znovu. Nerada bych si myslela, že je snad něco v nepořádku, když od října loňského roku mi seznam nebyl dodán,“ zlobí se Dostálová, která se také zabývala zubní pohotovostí provozovanou pod KKN.

Ta má totiž v našem kraji ukončit svou činnost k 31. 3. 2023, což je pro občany kraje obrovský problém. „Hejtman sice komunikuje s oblastní stomatologickou komorou, jsem ale přesvědčena, že jednání z jeho strany by mohla být výrazně efektivnější,“ doplňuje zastupitelka Dostálová.

Problémy našeho krajského zdravotnictví pak ještě Gabriela Dostálová vykreslila na nezvládnuté komunikaci s ministerstvem zdravotnictví a onkologickou společností v souvislosti s vytvořením Komplexního onkologického centra v Karlovarském kraji. „Náš kraj kvůli tomu s největší pravděpodobností přijde o 150 milionů z celkové alokované částky 350 milionů. Do chebské nemocnice totiž zamíří jen 200 milionů korun na nákup nového lineárního urychlovače a potřebné stavební úpravy. Nelze ale tvrdit, že se jedná o vybudování Komplexního onkologického centra, jak bylo vedením kraje v minulosti slibováno,“ uzavírá Gabriela Dostálová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

10:04 Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.