Drejslová (ODS): Jak na (ne)zaměstnanost v Královéhradeckém kraji?

05.07.2017 15:01

Začátkem června jsem byla na pracovním jednání s ředitelem Úřadu práce Královéhradeckého kraje Mgr. Horákem. Jednání se zúčastnil i člen komise Rady Královéhradeckého kraje pro osoby se zdravotním postižením Jiří Kričfaluši.

Drejslová (ODS): Jak na (ne)zaměstnanost v Královéhradeckém kraji?
Foto: ODS
Popisek: ODS

Nejprve jsme diskutovali o sociální politice kraje z pohledu úřadu práce a ministerstva práce a sociálních věcí (MPSV) a o stávající a připravované legislativě.

Dále jsme konzultovali oblast zaměstnanosti na Rychnovsku, problémy se zaměstnáváním cizinců a nedostatek zaměstnanců v oblasti automobilovému průmyslu v souvislosti s Škodou Auto v Kvasinách.

Jednali jsme o možnostech zaměstnávání zdravotně handicapovaných občanů přímo na pracovištích firem. MPSV i úřad práce bude v budoucnu, k chráněným dílnám, podporovat větší integraci zdravotně postižených přímo na pracovištích a vytvářet dotační pobídky pro přípravu pracovišť daných firem.

Navrhli jsme i komunikační kanály pro jednání oběma směry obce > kraj > úřad práce > MPSV. Shodli jsme se i na inicializaci odborných seminářů s neziskovými organizacemi, které se starají o zdravotně postižené občany společně se zaměstnavateli v regionu.

V oblasti sociální péče jsme diskutovali o možnostech zjednodušení legislativních procesů či objem a spravedlnost při rozdělování sociálních dávek a příspěvků.

Závěrem chci velice poděkovat panu řediteli Horákovi za jeho vstřícnost, profesionalitu a ochotu odborné pomoci v oblasti sociální politiky a zaměstnanosti v našem kraji. Velice se těšíme na další plodnou spolupráci.

Mgr. Jana Drejslová
místostarostka Rychnova nad Kněžnou
zastupitelka Královéhradeckého kraje
předsedkyně sociálního výboru krajského úřadu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.