Dryml: Matějka ze SPOZ by si zasloužil pár facek

15.09.2013 21:43

„Zasloužil by si pár facek, aby se konečně probral!“, těmito slovy komentoval senátor MUDr. Vladimír Dryml svého kolegu Miroslava Matějku (SPOZ), který byl dlouhá léta blízkým spolupracovníkem Hany Orgoníkové z ČSSD.

Dryml: Matějka ze SPOZ by si zasloužil pár facek
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Vladimír Dryml

„Opravdu se mi nelíbí, jakým způsobem je manipulována strana SPOZ na Královehradecku. Pan Matějka odešel z ČSSD do naší strany, kde potom „velrybářskou metodou“ založil účelově několik malých organizací s černými dušemi a nechal se zvolit krajským předsedou“, uvádí senátor.

„Je to špinění prezidenta Miloše Zemana, protože právě ten vždy ve SPOZ prosazoval především budování demokracie od řadových členů. Dnešní krajská konference se například vůbec nezmiňuje o tom, jak se dostal Daniel Hůlka do čela kandidátky. Nebylo hlasováno ani o ostatních místech, která již byla obsazena bez našeho vědomí. Myslíte si, že toto je rozhodnutí členů?“, upozorňuje Vladimír Dryml.

„Nejvíce mne šokuje, že v rámci celé konference nebyla vůbec zařazena do jednání veřejná diskuze. Pan Matějka prostě nám členům přišel nadiktovat, co je naším zájmem“, šokuje průběh konference senátora.

„Celá situace na mne působí velmi účelově, už jenom kvůli výborným vztahům Matějky a Hany Orgoníkové“, upozorňuje. „Kdyby mohl Miloš Zeman okomentovat současný vývoj strany, kterou založil a tak dlouho vedl, nejspíše by začal psát knihu „Jak jsem se mýlil v politice 2“, uvádí senátor.

Celá krajská konference vyvrcholila velkou výměnou názorů mezi Miroslavem Matějkou a Vladimírem Drymlem, kdy už senátor držel Matějku za kravatu. „Vím, že takové projevy výměny názorů nejsou příliš vhodné, ale už to nešlo vydržet. Pan Matějka rozdělil SPOZ v kraji na dva tábory, a způsobil naprostý rozklad“, uzavírá Vladimír Dryml.

MUDr. Vladimír Dryml

  • BPP
  • Prezident svazu Senioři České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: senat.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

10:14 Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k bezpečnosti a sebevědomí ČR.