Dryml (SPOZ): Nová vláda by mohla pomoci zdravotnictví

30.06.2013 15:02

Prezident Miloš Zeman předal post premiéra Jiřímu Rusnokovi, čímž oficiálně potvrdil svůj záměr předat ČR dočasně vládě odborníků až do doby předčasných voleb.

Dryml (SPOZ): Nová vláda by mohla pomoci zdravotnictví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Vladimír dryml

Nová vláda má nyní dle slov prezidenta za úkol „hasit požár po bývalé koalici“. Senátor Vladimír Dryml (SPOZ) vidí v tomto rozhodnutí velkou naději pro české zdravotnictví.

Již v minulém týdnu senátor upozorňoval na zamítnutí velmi důležitého návrhu Leoše Hegera na navýšení plateb za státní pojištěnce. Heger navrhoval, aby od ledna 2014 částka, která tři roky stagnuje na 723 korunách měsíčně, stoupla o 50 Kč na 773 korun, nebo o 77 Kč na 800 korun. Systém by tak získal ročně navíc 3,7 miliardy nebo 5,7 miliardy Kč.

„Koalice vůbec nebyla soustředěná na svou práci, důležitá jednání a rozhodnutí byla v pozadí, všechny zajímalo jenom jak si udržet svůj post. I když jsem velký kritik Leoše Hegera, jeho návrh na zvýšení plateb státu za pojištěnce by výrazně ulevil zdravotnictví“, zdůrazňuje senátor.

„Plně věřím prezidentu Miloši Zemanovi, že jeho kroky vedou správným směrem. Poslanci, kteří nedělali svou práci pořádně, nejsou pro občany ČR přínosem. Jejich zamítnutí takto důležitého návrhu výrazně poškodilo pacienty. Na celé situaci mě rozčílil především fakt, že této problematice nebyl věnován ani zlomek času, který byl použit na dohady a spekulace celé Sněmovny o možném kandidátovi ODS na post premiéra a politickým intrikám“, uvádí Vladimír Dryml.

MUDr. Vladimír Dryml

  • BPP
  • Prezident svazu Senioři České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vladimír Dryml

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

19:05 Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k geotermálnímu projektu Ringen v Litoměřicích