Duchková (BPP): Perličky z jednání Rady MČ Praha 2 aneb Co má šanci projít...

26.10.2015 16:31

Co v praxi Prahy 2 vyjadřuje právně neurčitý pojem "řádný hospodář"? Dle současné Rady pod vedením ODS zřejmě nasypat do majetku deseti milióny a pak ho prodat se slevou. Rozhodování o miliardářském stavebním záměru nad Muzeem a armáda na Míráku...

Duchková (BPP):  Perličky z jednání Rady MČ Praha 2 aneb Co má šanci projít...
Foto: TOP 09
Popisek: Jana Duchková

TO SNAD NE! Schvalovat se bude prodej bytů v šesti domech, DO KTERÝCH BYLO ZA POSLEDNÍCH 5 LET INVESTOVÁNO VÍCE NEŽ 10 MILIÓNŮ KČ. U domů Budečská 26 a Na Zderaze 14 dokonce více než 15 mil. Kč a Sázavská 1 (to je ten velký opravený rohák na Francouzské s novou půdní vestavbou) více než 18 miliónů Kč! A to všechno PŘESTOŽE v průběhu jednání Zastupitelstva MČ Praha 2 dne 14. 9. 2015 radní Mazancová v rámci rozpravy k uvedla, že (cituji ze zápisu): „ ….při vyjednávání s koaličními partnery i v rámci pracovní skupiny, nebo majetkového výboru, bylo stanoveno, že zatím nepůjdou k nabídce domy, kde byly ty náklady investiční vyšší než 10 mil. korun. Tyto domy, je jich osm, zatím leží zcela mimo, dělá se na ně hloubková analýza, potom bude další rok rozhodování co s těmito domy, zatím co v těch domech, které předkládáme dnes k prodeji, rozhodně ty náklady 10 mil. nepřekračují“. ALE MOŽNÁ SI TOHO JEN NEVŠIMLA…proto jsme ji na tuto situaci upozornili písemně a snad se „vzpamatuje“.

***

BUDOVA BÝVALÉHO AREÁLU TRANZITNÍHO PLYNOVODU NAD MUZEEM ZMIZÍ. Na jejím místě zřejmě postaví podnikatel a miliardář Ivan Chrenko nový kancelářský objekt. Plán má řadu kritiků. „Jakoby se superbohatí předháněli, kdo udělá větší blbost,“ glosuje ho například architektka Radomíra Sedláková. Jedná se o plochu 5 892 m2 na území vymezeném ulicemi Vinohradská, Římská a Rubešova. Komplex byl součástí plánovaného řešení ze 70. let, ke kterému nedošlo, čímž se stávající areál ve svém původním, solitérním, pojetí stal nelogickým. Záměr bude předmětem ještě celé řady projednávání na různých úrovních, ale na Praze 2 má šanci projít. Za mě jasný palec nahoru, vždycky mi to tam přišlo hnusné (architekti prominou). :-)

***

POZOR!!! MĚNÍ SE PRAVIDLA VEŘEJNÉ SOUTĚŽE O NÁJEM OBECNÍCH BYTŮ! Kromě jiného se to týká zkrácení požadované délky trvalého pobytu na území MČ Praha 2/ČR ze tří let na dva roky, nově budou účastníci v rámci přihlášky do soutěže prohlašovat, že proti nim není vedeno insolvenční řízení a nebylo rozhodnuto o jejich úpadku. Poněkud nepochopitelnou je změna, která ruší pevně daná kritéria pro zařazování bytů do jednokolové nebo dvoukolové soutěže s tím, že nově o zařazení do jednokolové nebo dvoukolové soutěže bude rozhodovat Rada městské části Praha 2. Nově se soutěže mohou účastnit pouze občané ČR, občané EU, občané členských států smlouvy o EHS, kteří nejsou členy EU, a občané Švýcarské konfederace.

***

ČÁST BEZRUČOVÝCH SADŮ SE PŘEJMENUJE NA SADY BRATŘÍ ČAPKŮ. Důvod? DZ říká: „Karel i Josef Čapkové jsou zcela neodmyslitelně spojeni s Vinohrady, kde v podstatné a nejaktivnější části svého života působili i bydleli. V současné době v Praze neexistuje park, sady nebo jiné místo veřejné zeleně, které by neslo jméno bratří Čapků, jejich památce je věnován pouze poněkud kontroverzní památník na nám. Míru.“ S tím nelze než souhlasit. Kromě jedné kavárny tam nikdo nepodniká, nikdo tam ani nebydlí, takže náklady nebudou žádné. Projednaly to všechny komise…takže proč ne. Jen mi to přijde tak trochu gesto pro gesto… :-/ já být Čapek, tak mě to spíš urazí.

***

NA MÍRÁKU BUDE ŘÁDIT ARMÁDA! KDY? 11. 11. 2015 od 10 do 18 hodin. PROČ? Praha 2 tam pořádá „Den válečných veteránů“. KDO TAM BUDE? Armáda ČR, Česká obec legionářská, Vojenský historický ústav, Sdružení válečných veteránů a aktivní zálohy Armády ČR. A nepochybuji, že tam bude paní starostka v maskáčích, které jí seknou :-). Na akci budou umístěna ukázková armádní vozidla, stany s charitativním prodejem, stan veteránské organizace, VIP stan pro veterány, občerstvení, atd. ....prostě ideální akce na tyto dny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…