Duda (Trikolóra): Velký dopravní třesk. Opravdu to nejlepší pro občany?

24.06.2020 13:31

Chtěl bych zdůraznit, že Trikolóra hnutí občanů není tím politickým subjektem, který za každou cenu bude kritizovat a hanit cokoliv, co vzejde z vládnoucích koalic, ať už z vlády nebo z kraje, ale vždy bude používat selský rozum. Tedy nepolitikařit, ale najít co nejlepší řešení pro občany.

Duda (Trikolóra): Velký dopravní třesk. Opravdu to nejlepší pro občany?
Foto: Trikolóra
Popisek: Trikolóra

Od minulé neděle začaly po Plzeňském kraji místo autobusů ČSAD Plzeň, jezdit modrobíložluté auutokary společnosti Arriva, což není úplně česká firma (Trikolóra vždy bude upřednostňovat české firmy a české živnostníky). Někde jsou změněné trasy, jinde upravené jízdní řády. Vedení kraje to oznámilo jako velkou věc a plácalo se po zádech, jaký přínos to pro všechny bude mít. Vím, že na hodnocení a soudy je ještě brzy, ale už teď se ukazuje, že se jednalo o hurá akci, která byla naprosto nepřipravená a navíc jsem zvědav jak dlouho budou fungovat prodělečné linky.

Volby se blíží a tak se krajští politici potřebovali před občany něčím blýsknout, aniž by domýšleli následky. Zkrátka předvolební kampaň za cizí peníze.

Jaká je skutečnost? Chaos, zmatek, zmar. Jezdí výrazně méně autobusů než bylo avizováno. Hovořil jsem s několika řidiči, jezdí od nevidím do nevidím, za květen dostali směšnou výplatu, trasy si sami tisknou , mají sice naplánovány trasy i s povinnou přestávkou, ale zapomnělo se například na to, že musí také někdy natankovat. Dispečink nefunguje jak má, cestující jsou zmateni. K občanům, ani obcím se žádné informace co a jak bude, dopředu vůbec nedostaly. "Mají začít jezdit nové autobusy, ale obce o tom nebyly informovány tak, aby mohly předat informace občanům," prohlásila těsně před slavnostním rozjezdem pro idnes.cz například starostka Kyšic paní Martina Beranová.

Je to názorná ukázka toho, když se něco šije horkou jehlou. Honem, honem, jen aby se to stačilo ještě před volbami, mohli se před zraky novinářů stříhat pásky a následně mít mediální výstupy, aby veřejnost věděla, jak se kraj stará a jak moc je činný. Opak je bohužel pravdou. Tohle se tedy opravdu nepovedlo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

14:07 Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

Europoslanci dnes schválili vylepšená opatření pro dovoz, vývoz a tranzit střelných zbraní, jejich k…