Dudek (ČSSD): A zase ty aplikace

05.01.2014 9:02

Společně s klasikem by se dalo konstatovat: tak nám zabili Ferdinanda…, pardon, tak nám odstřihli aplikace pro sociální dávky a výplatu podpor v nezaměstnanosti.

Dudek (ČSSD): A zase ty aplikace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

Nastává etapa uklidňování veřejnosti, že vše proběhne tak, aby lidé sociální dávky i podpory v nezaměstnanosti dostali. A jak znám zaměstnance úřadu práce, vím, že drtivá většina dostane. Avšak za cenu pracovního nasazení, o kterém se i v leckterých soukromých firmách může jen zdát…

Přecházíme, zatím, na předchozí systém, kteří někteří zaměstnanci neznají, protože jsou po personálním průvanu z let 2011 a 2012 v úřadu práce noví. Doučit se nový systém půjde, ale tento problém, nechce se mi psát slovo prů . . r,  slovutný čtenář si jistě domyslí, má především technický rozměr. Jde především o migraci dat, využití dat pořizovaných zaměstnanci státu a ne soukromou firma.  Firmou, která byla vybrána prapodivným způsobem a rozhodnutím, za kterým si občan Drábek stále stojí a bude jej vychvalovat dalších pár let.

Už nás zaměstnance úřadu práce nebaví být pokusnou laboratoří pochybných individuí, kteří však byli jistě obchodně zdatní /pro sebe??/ a otloukánky, za něčí naprosto diletantská rozhodnutí. Nechceme být těmi, na nichž ulpí kritika veřejnosti, že něco nejde… Nezávidím vedení ÚP ČR, ale naprosto už nezávidím novému ministru práce a sociálních věcí. Zvláště, když se někde v ústraní poťouchle šklebí ti 3, pokud nevíte kteří, jak nedávno řekl jeden můj kolega: Drábek-Šiška-Machotka=likvidační jednotka.

Bylo opravdu cílem natolik zdiskreditovat veřejné služby zaměstnanosti, možná s cílem a kdož ví, převést je z velké části do soukromých rukou? Do pofidérních projektů typu s-Karta, DONEZ, a dalších? Konkrétní orgány by se touto odpovědností měli se vší vážností zabývat.  

Mgr. Jan Dudek
předseda odborové organizace při ÚP ČR
člen OVV ČSSD Prachatice

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Dudek - profil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.