Vyplývá to z první studie, kterou pod názvem ,,Důsledky potravinového odpadu: Vliv na přírodní zdroje" vydala v září OSN pro výživu a zemědělství (FAO). Studie analyzuje dopady potravinového odpadu na životní prostředí, zejména pokud jde o podnebí, vodní a půdní zdroje a biodiverzitu.
,,Tato zpráva Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO) je dalším potvrzením negativního vývoje a nepřímo navazuje na již zveřejněné údaje o plýtvání potravin v EU. Jedná se tedy o celosvětový problém. V současné době, kdy EU dokončuje reformu společné zemědělské politiky, by bylo vhodné do této politiky také zapracovat konkrétní opatření směřující k zamezení plýtvání potravinami," doporučuje Robert Dušek, člen Výboru pro zemědělství a rozvoj venkova Evropského parlamentu.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: ČSSD