Dušková (Piráti): Chci z Poruby udělat výkladní skříň Ostravy

23.07.2022 16:52 | Ze sítí

Informace na facebookovém profilu k prioritám pro podzimní komunální volby v Ostravě-Porubě

Dušková (Piráti): Chci z Poruby udělat výkladní skříň Ostravy
Foto: Piráti
Popisek: Martina Dušková

Kamarádi Piráti mi někdy říkají Mary Poppins. Asi proto, že stojím vždycky na straně těch slabších, a možná taky proto, že mě většinou nepotkáte jinak než v sukni nebo šatech. Neříkám, že bych někdy nechtěla mít kouzelný proutek a pomoct všem, kteří to potřebují. Pomoct všem znevýhodněným dětem, mladým rodinám a matkám samoživitelkám. Jenže ten proutek nemám, a proto raději pracuji jako projektová manažerka v sociálních službách. A proto jsem taky vstoupila do politiky.

Práce v sociálních oblasti mě bavila už na škole. Už tehdy jsem se věnovala rodinám s dětmi. Pracovala jsem i ve výchovném ústavu. Po deseti letech přímé práce v terénu mě legislativa, která neodpovídá reálným potřebám lidí, přivedla do státní správy. Působila jsem na Ministerstvu pro místní rozvoj i na Úřadu vlády ČR. U Pirátů se věnuji sociálním tématům a dlouhodobě spolupracuji s Olgou Richterovou. Obě máme podobné sociální cítění.

Anketa

Komu více důvěřujete?

hlasovalo: 9639 lidí

Vyrostla jsem v Ostravě-Porubě a dodnes tam se svou rodinou žiju. Jsem vdaná a mám dvě skvělé děti. Poruba je takové město ve městě a říká se, že kdo tady jednou zakotvil, v jiné části Ostravy už by žít nemohl. Já to tak mám, mám to tady moc ráda. V mnoha ohledech se náš obvod ubírá správným směrem, ale vidím tu i velké rezervy, nejen v sociální oblasti, ke které mám nejblíž.

Všude nejraději chodím pěšky a pozoruji takový ten běžný cvrkot ve městě. V Porubě mi chybí pořádný komunitní život, mám pocit, že lidi o svůj obvod ztrácí zájem. Velkým tématem je pro mě cirkulární ekonomika, obzvlášť teď v době energetické krize bychom měli hledat udržitelná řešení pro budoucnost. Já sama nejím maso, protože každá cesta, jak snížit uhlíkovou stopu, má smysl. S tím souvisí i doprava. Poruba by mohla být víc otevřená pro ty, kteří se chtějí (třeba jen občas) dopravovat jinak než autem – cyklisty, uživatele MHD i pěší.

To chci změnit. Chci z Poruby udělat výkladní skříň Ostravy.“

Martina Dušková
pirátská lídryně v Ostravě-Porubě

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Válková (ANO): Chápeme, že na některé otázky nechcete odpovědi znát

20:07 Válková (ANO): Chápeme, že na některé otázky nechcete odpovědi znát

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 k návrhu ústavního zákona o celostátním re…