Piráti: Zdeňka Hřiba na kandidátce doplní Jana Komrsková či Adam Zábranský

13.02.2022 21:29

Piráti zvolili čelo kandidátky pro volby do pražského zastupitelstva

Piráti: Zdeňka Hřiba na kandidátce doplní Jana Komrsková či Adam Zábranský
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Piráti během víkendu rozhodli o podobě čela kandidátky pro podzimní volby do Zastupitelstva hlavního města Prahy. 

Anketa

Který z nedávných lídrů SSSR či Ruské federace byl nejlepší?

0%
90%
hlasovalo: 33246 lidí
Lídra kandidátky Pirátů, kterým je současný pražský primátor Zdeněk Hřib, doplní na druhém místě Jana Komrsková. Na třetím pak Adam Zábranský. Jana Komrsková nyní zastává pozici první místostarostky Městské části Praha 10, Adam Zábranský je radním ZHMP za Piráty pro oblast bydlení a transparentnosti. Navolena byla i další místa pražské kandidátky.

Jana Komrsková je od roku 2018 místostarostkou městské části Praha 10. V roce 2019 byla zvolena zastupitelkou hlavního města Prahy, v dubnu 2021 na toto místo rezignovala. Věnuje se především tématům životního prostředí, sportu a také dohledu nad hospodařením městských akciových společností  městské části Prahy 10.

„Magistrát musí jít příkladem radnicím městských částí ve své otevřenosti a férovém přístupu k občanům. Chci zlepšit způsob komunikace s jednotlivými městskými částmi, prosadit jejich spravedlivější finanční podporu a užší spolupráci na místních projektech městských částí  v oblastech týkajících se občanské vybavenosti, školství, bydlení, veřejného prostoru, dětských hřišť a dopravy. Je nutné si uvědomit, že Pražané nežijí na Mariánském náměstí, ale v jednotlivých městských částech,” sdělila Komrsková.

Třetí místo kandidátky Pirátů v Praze obsadí Adam Zábranský. Od roku 2014 je členem zastupitelstva Prahy, v roce 2018 se stal radním pro oblast bydlení a transparenci v koalici pod vedením primátora Zdeňka Hřiba. Věnuje se především problematice bydlení – revizi fungování městského bytového fondu a budování systému pomoci lidem v bytové nouzi, a také transparentnější správě městských firem, rozvoji otevřených dat a rozšíření tzv. rozklikávacího rozpočtu Cityvizor.

„Mojí vizí je Praha udržitelná, sociálně citlivá a inovativní. Chtěl bych, abychom v příštím volebním období mohli co možná nejvíce navázat na pozitivní kroky, které naše současná koalice udělala, z mojí gesce například naplnit Strategii rozvoje dostupného bydlení,“ řekl Adam Zábranský.

Pirátský klub v zastupitelstvu Prahy má aktuálně 13 členů v 65členném sboru. Ve volbách v roce 2018 získali Piráti 17,07 % hlasů a stali se nejsilnější stranou současné magistrátní koalice. Praha pod vedením Pirátů rozběhla stavbu čtvrté linky pražského metra, zprovoznila portál pro zveřejňování veřejných zakázek a také pořádá například akci Zastromuj Prahu, která napomáhá zlepšení životního prostředí vysázením statisíců stromů.

Podoba čela kandidátky do Zastupitelstva hlavního města Prahy

Zdeněk Hřib
Jana Komrsková
Adam Zábranský
Magdalena Valdmanová
Daniel Mazur
Viktor Mahrik
Eva Tylová
Bára Soukupová
Jiří Brůžek
Zuzana Freitas
Gabriela Lněničková
Jaromír Beránek
David Bodeček

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…