Dva zástupci STAN z kraje zvoleni do rady Svazu měst a obcí ČR

06.06.2015 19:03

Dva zástupci hnutí Starostové a nezávislí (STAN) z Moravskoslezského kraje jsou nově členy rady Svazu měst a obcí České republiky (SMOČR).

Dva zástupci STAN z kraje zvoleni do rady Svazu měst a obcí ČR
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Nové složení rady zvolil čtrnáctý sněm Svazu měst a obcí ČR, který se konal ve čtvrtek 21. a v pátek 22. května v Olomouci. Do druhého nejvyššího orgánu SMOČR byli za Moravskoslezský kraj zvoleni také zástupci obce Písek, ve které je starostkou Věra Szkanderová a Horní Suché, kde je starostou Ing. Jan Lipner.

Oba tak v radě Svazu měst a obcí ČR budou hájit zájmy samospráv, občanů obcí Moravskoslezského kraje a reprezentovat hnutí STAN. Ing. Jan Lipner je místopředsedou krajského výboru Starostů v Moravskoslezském kraji.

Rada SMOČR řídí Svaz mezi sněmy, je tedy druhý nejvyšší orgán SMOČR. První jednání nové rady se uskuteční 12. června, přičemž z tohoto jednání vzejde nové předsednictvo Svazu, které bude zajišťovat operativní činnost SMOČR mezi zasedáními rady a přijímat stanoviska Svazu k aktuálním problémům měst a obcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Alianci za nezávislost ČR nesahají ostatní politické subjekty ani po kolena

6:23 Vítová (ANS): Alianci za nezávislost ČR nesahají ostatní politické subjekty ani po kolena

AZN ČR je spojení pěti vlasteneckých stran, které mají dlouhou a odvážnou historii. Také jsou součás…