Dvouletý (Soukromníci): Hradišťáci chtějí vrátit městu naději na lepší budoucnost

17.06.2022 16:01 | Tisková zpráva

Hradišťáci. Právě pod tímto novým názvem se bude ucházet o důvěru voličů nové nestranické uskupení, které vstoupí do letošních komunálních voleb v Uherském Hradišti. Lídrem kandidátky bude Michal Dvouletý, který je již čtyři roky opozičním zastupitelem města a za Slovácko bojuje také v zastupitelstvu Zlínského kraje.

Dvouletý (Soukromníci): Hradišťáci chtějí vrátit městu naději  na lepší budoucnost
Foto: Archiv Michala Dvouletého
Popisek: Michal Dvouletý

„Uherské Hradiště je skvělým místem pro život. Je však nejvyšší čas se začít starat o to, aby jím bylo i do budoucna. Rozvoj našeho města se bohužel takřka zastavil, na radnici se kupí hromady nejrůznějších koncepcí a studií. Zrealizovalo se z nich však jen pramálo. A přitom občany našeho města stále trápí stejné problémy. Jde například o parkování, přetížená doprava nebo stále nedostupnější bydlení. Je tu také řada každodenních starostí, na jejichž řešení buď stále není na radnici čas, nebo jejich řešení provází zbytečná byrokracie či úřední šiml. Jako Hradišťáci to chceme změnit. Otočíme kormidlem a společně opět nastartujeme naše město, jehož občanům chceme vrátit naději na lepší budoucnost,“ uvedl lídr kandidátky Michal Dvouletý, který se ve své práci chce opřít především o otevřený dialog s občany města. I proto během jara uspořádal sérii „hranatých stolů“, v rámci nichž diskutoval s odborníky, podnikateli i např. zástupci spolků o palčivých tématech jako bydlení, doprava, energetická nezávislost města nebo podmínky pro rozvoj sportu, kultury či spolkových aktivit.

Podle Michal Dvouletého právě diskuse v rámci „hranatých stolů“ potvrdila, že je nejvyšší čas některé věci v Uherském Hradišti změnit. „Především skoncujeme s přehlížením často letitých problémů a naplno se pustíme do jejich řešení. Společně s občany sestavíme desatero priorit, na něž nasměrujeme veškeré úsilí, energii i peníze. Vstupujeme do náročné doby. Peněz je málo a bude ještě míň, proto je třeba začít racionálně investovat, ne zbytečně utrácet. Nemá cenu čekat na zázrak, na stát či na to, že někdo v Praze či Bruselu vypíše nějakou dotaci. Je řada věcí, které již prostě nesnesou odklad,“ konstatuje dále Dvouletý, podle něhož radnice v některých ohledech zaspala a během poslední dekády nedokázala pohnout s řešením mnoha strategicky důležitých projektů.

„Řízení města je třeba se věnovat naplno. Je nezbytné mít v jeho čele plnohodnotný tým, který bude pro město a jeho občany pracovat na sto procent. Zároveň musíme z radnice vyhnat úředního šimla a vrátit do jejího rozhodování transparentnost, zdravý rozum, jasná a předvídatelná pravidla i vzájemný dialog. Radnice musí být pro lidi, ne proti lidem,“ je přesvědčený Michal Dvouletý, který zdůraznil také to, že si lidé nevolí úředníky, ale politiky, kteří musí mít odvahu rozhodovat a nést za svá rozhodnutí odpovědnost.

Hradišťáci v následujících týdnech postupně představí nejen celou kandidátku, ale také společný volební program. „Je řada věcí, které chceme řešit jinak než současné vedení města. Nejde jen o to „jak“, ale především „co“ dělat za peníze daňových poplatníků. Představíme náš recept na dostupné bydlení pro mladé rodiny, nabídneme alternativu k bujaré developerské výstavbě na sídlištích, nabídneme zcela konkrétní aktivity, kterými chceme pomoci seniorům a v neposlední řadě plán na posílení energetické soběstačnosti města, díky němuž budou mít občané i firmy v Uherském Hradišti naději na nižší ceny energií a tepla,“ nastínil Dvouletý hlavní priority a dodal: „Víme, že občané Uherského Hradiště nechtějí žít v betonové džungli, ale ve zdravém a prosperujícím srdci Slovácka. V místě, ve kterém bude pulzovat bohatý kulturní a sportovní život, a které se současně dokáže postarat o své seniory stejně, jako dokáže vytvářet zázemí pro mladé rodiny s dětmi.“

Veškeré informace budou Hradišťáci postupně zveřejňovat na webu ZDE, a také sociálních sítích.

Kdo bude za Hradišťáky v letošních komunálních volbách kandidovat však lídr kandidátky zatím konkretizovat nechtěl: „Hradišťáci jsou novým uskupením, které však logicky navazuje na naši dosavadní práci v městském zastupitelstvu. S příchodem mnoha nových osobností jsme zformovali novou nestranickou a nezávislou kandidátku, na níž spojí síly 27 našich společných sousedů. A právě název Hradišťáci nejlépe odráží to, že jsme všichni patrioti, kterým záleží na budoucnosti města. Těšíme se na spolupráci s každým, s nímž se shodneme na tom, že Hradiště je pro nás na prvním místě,“ uzavřel Michal Dvouletý.

Ing. Michal Dvouletý, MBA

  • Soukromníci
  • zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • krajský zastupitel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…