Dvouletý (Soukromníci): Náš kraj postihla viróza politické nezodpovědnosti, neodbornosti a chaosu

03.08.2020 7:33

Komentář na facebookovém profilu k aktuálním problémům Zlínského kraje

Dvouletý (Soukromníci): Náš kraj postihla viróza politické nezodpovědnosti, neodbornosti a chaosu
Foto: Archiv PL
Popisek: Opoziční zastupitel Zlínského kraje Michal Dvouletý

Často se mne ptáte, proč chceme uzdravit Zlínský kraj. Prý není nemocný. Bohužel opak je pravdou. Náš kraj postihla viróza politické nezodpovědnosti, neodbornosti a chaosu.

Nechci vám kazit den, ale tady je několik příkladů:

  • Eskalující problémy ve zdravotnictví (málo lékařů a sester, odchod odborníků, chybějící koncepce), které se maskují nereálnou pohádkou o nové nemocnici v Malenovicích.
  • Snaha o sloučení okresních nemocnic a koncentraci zdravotní péče do neexistující nemocnice v Malenovicích, čímž se vzdálí zdravotní péče pro pacienty v regionech.
  • Kontroverzní smlouvy s novými železničními dopravci, stále chybějící jednotná jízdenka pro regionální autobusy a vlaky, zmatky v jízdních řádech a zavádění integrovaného dopravního systému, apod.
  • Chaos v poskytování sociálních služeb, snaha o privatizaci krajských domovů pro seniory, rušení domovů pro osoby se zdravotním postižením, výpovědi pro zkušené odborníky.
  • Historicky nejméně peněz na opravy krajských silnic a nedostatečné prosazování klíčových dopravních investic v kraji, jako dostavba dálnic či modernizace železničních tratí.
  • Žádné projekty na podporu zaměstnanosti a podnikání, zabránění vylidňování kraje, podporu dostupného bydlení především pro mladé rodiny, aktivní boj se suchem, apod.

Jinými slovy, dnešní vedení Zlínského kraje promarnilo čtyři roky, během kterých mohlo reálně zlepšit dostupnost a kvalitu zdravotní péče pro občany kraje, výrazně pohnout s opravami krajských silnic, konečně zavést jednotnou jízdenku pro autobusy i vlaky, zlepšit péči o seniory např. posílením kapacity pobytových zařízení, zlepšit spolupráci s radnicemi, otevřít kraj veřejnosti, apod.

Nic z toho se nestalo! Jen se voličům představila pohádka o nové nemocnici jako předvolební kampaň k tomu, aby političtí dinosauři mohli dále vládnout našemu kraji.

Jsme připraveni tomu udělat přítrž, vrátit do vedení kraje zdravý rozum, odbornost, zodpovědnost i tolik potřebnou transparentnost.

Pojďte do toho s námi.

Ing. Michal Dvouletý, MBA

  • Soukromníci
  • zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • krajský zastupitel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice