Elfmark (Piráti): Nový web informuje o odpadech a oběhovém hospodářství

09.09.2019 16:13

Piráti spouštějí nový web k problematice oběhového hospodářství www.obehovehospodarstvi.eu, jehož autorem je pirátský poslanec František Elfmark, který se problematikou odpadového hospodářství dlouhodobě zabývá ve Sněmovně.

Elfmark (Piráti): Nový web informuje o odpadech a oběhovém hospodářství
Foto: Piráti
Popisek: František Elfmark

Účelem webu je zvýšení informovanosti směrem k veřejnosti a posílení komunikace s občany. Vedle spuštění webu připravují Piráti odborný seminář, který proběhne 1. října v Poslanecké sněmovně a bude se primárně věnovat připravované legislativě o obalech a odpadech.

„Téma odpadové legislativy se v důsledku dotýká a bude dotýkat života každého z nás. Věnuji se mu šest let a rozhodně je stále co zlepšovat. Měli bychom být aktuálně schopni odpovědět si na několik zásadních otázek, které jsou prezentované i na webu. Týkají se zálohování PET lahví, zavádění spaloven, rozšíření kolektivních systémů apod. Odpadová legislativa je nicméně silně regulována na úrovni EU formou implementací směrnic, kterou ČR přejímá. Širokou veřejnost stránka seznámí s plánovanými novinkami a občané budou moci sdělit svůj názor prostřednictvím kontaktního formuláře. Zároveň zde naleznou i stanoviska zástupců nejvýznamnějších firem, sdružení a organizací. Naším cílem je najít společné řešení,“ doplnil Elfmark.

Vedle výše uvedeného obsahu bude webový portál obsahovat informace o chystaných novelách zákonů z oblasti oběhového hospodářství, materiály expertů na životní prostředí a přednášejících ze sněmovních seminářů i podklady ze schůzek příslušné pracovní skupiny Pirátů. Neméně důležitou součástí projektu je část věnovaná Zero Waste, tedy životnímu stylu bez produkce nerecyklovatelného odpadu. 

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

10:04 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

V sobotu 13. dubna 2024 proběhla v Praze již XI. celostátní konference hnutí SPD, na které si její d…