Europoslanec Mach se bojí obřího zneužití dat

11.05.2016 13:13

Evropský parlament dnes projednával návrh, kterým se ruší původní mezivládní servisní organizace národních policejních sborů a vzniká pod stejným názvem Europol jako policejní agentura podřízená Evropské unii.

Europoslanec Mach se bojí obřího zneužití dat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Petr Mach

Europoslanec Petr Mach (Svobodní) je proti tomu a svůj postoj vysvětluje:

„Bude sbírat obrovské množství údajů, čísla kont, adresy, jména a další údaje, nejen od národních policií, ale i data klientů přímo od soukromých subjektů, např. leteckých společností. Na základě rozhodnutí Komise je bude Europol moci předávat třetím státům a mezinárodním organizacím. Data bude moci dokonce předávat soukromým firmám. Z Europolu se stane nebezpečný Velký bratr, který na nás bude vědět vše. Chabou zástěrkou je dohled tzv. Evropského inspektora ochrany údajů. Co to je za instituci? Kdo o ní kdy slyšel? Správní rada, kde budou zástupci členských států, má jen omezené kontrolní pravomoci a jediné, co je podle navrhovatelů důležité, že tam má být vyrovnaný počet mužů a žen. Nejde o boj s terorismem, kterým se teď všichni zaštiťují. Koneckonců, dvě země, Dánsko a Británie stojí mimo tento Europol. Na boj se zločinem máme policie a Interpol. Jde o zřízení nebezpečného Velkého bratra a bojím se zneužití i úniků tak obřího množství dat.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

14:07 Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

Europoslanci dnes schválili vylepšená opatření pro dovoz, vývoz a tranzit střelných zbraní, jejich k…