Exner (STAN): Čína bude větším protivníkem než Rusko

18.04.2023 12:04 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Číně.

Exner (STAN): Čína bude větším protivníkem než Rusko
Foto: STAN
Popisek: Martin Exner

Čína bude větším protivníkem než Rusko. Je mnohem větší ekonomicky i počtem obyvatel. Představuje bezpečnostní problém pro demokratický svět. Žádná spanilá jízda západních státníků, jako byla například ta Macronova, nic nevyřeší. Čína si sebevědomě prosazuje svoje zájmy, rychle se učí a buduje si politickou podporu i ekonomickou závislost partnerů po celém světě.

Neměli bychom opakovat chybu závislosti na Rusku. Viděli jsme to třeba na výpadku dodávek léčivých látek z Číny během COVIDu až dosud. V případě útoku na Taiwan může Čína naráz způsobit masivní nedostatek léků v EU. Můžeme si vybrat – buď závislost na levnějších léčivech z Číny, z čehož plynou možné výpadky a vydírání, nebo dražší ale spolehlivou výrobu v EU a v dalších demokratických zemích.

Zejména Francie a Německo by si to měly uvědomit. A i když jsou tyto země na evropské poměry "velké" a bohaté, proti Číně jsou politicky, ekonomicky i vojensky "malé". Šanci máme pouze jako silná a jednotná EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Další umělé vytváření nepřítele., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePlankton , 18.04.2023 12:29:14
Číně je ČR u pozadí. Jde ji o obchod a ten jsme si zrušili sami, díky takovým hňupům jako vy. Pokud ji nebudete provokovat jak Rusko, bude klid. A klidně se rozhodněte, jestli brát levné věci z Číny nebo drahé ze západu, resp USA. Nakonec to stejně zaplatí občané, ne? Čína ani Rusko nás nemusí napadat, celé Evropa se díky takovým politikům jako vy položí sama. Na závěr snad jen "Hoši děkujem" :((((((

|  5 |  0

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vy přece vždycky budete hájit váš "úžasný" migrační pakt, ministře

14:02 Kubisková (Přísaha): Vy přece vždycky budete hájit váš "úžasný" migrační pakt, ministře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migraci a ministru Rakušanovi.