Exner (STAN): K Putinovi v pytli. Takže si to shrňme

13.11.2022 13:14 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke kariéře ruského prezidenta Putina

Exner (STAN): K Putinovi v pytli. Takže si to shrňme
Foto: STAN
Popisek: Martin Exner

V 1999 jako ruský premiér řídil druhou válku v Čečensku a podporoval tvrdý postup. I kvůli pevné ruce a ruské válečné euforii se v březnu 2000 stal Putin ruským prezidentem.

I tehdy byl Groznyj ostřelován balistickými raketami a město bylo zcela zničeno. Ruské jednotky i tehdy vraždily civilisty, mučily, znásilňovaly. Podle odhadů zemřelo v obou čečenských válkách 200 až 300 tisíc lidí. A to mělo Čečensko jen přes milion obyvatel. Zemřel každý pátý. Statisíce zraněných a lidí, s psychickými následky a mnoho uprchlíků. Rusů v druhé čečenské válce zemřelo kolem 6000. 150 milionové Rusko bojovalo proti milionu Čečenců. Fotografie Grozného najdete ZDE.

Anketa

Jezdíte nakupovat do blízkého zahraničí?

48%
hlasovalo: 10775 lidí

V 2015 poslal Putin ruskou armádu do Sýrie, aby pomohla udržet u moci diktátora Bašára Asada bombardováním civilních čtvrtí měst, která podporovala opozici. Bylo zasaženo i pět nemocnic: Dvě v Aleppu a po jedné v Latákii, v Idlibu a v Hamá. Mrtví civilisté včetně žen a dětí. Zranění, invalidé, sirotci. Rusko vojenskou intervencí vyvolalo uprchlickou vlnu nejméně pěti milionů Syřanů.

Na Ukrajině Rusko bombarduje civilní domy, města, ničí infrastrukturu, elektrárny, rozvodny, transformátory, vodárny, teplárny. Ruští vojáci vraždí civilisty, viz masové hroby v Buči, Izjumu a Irpini. Unáší děti ale i dospělé proti jejich vůli do Ruska. Podle odhadů zabijí Rusové denně vyšší stovky Ukrajinců. Zase zranění, invalidé, sirotci. Ruské ztráty jsou ve vysokých desetitisících. Rusko má proti Ukrajině trojnásobek obyvatel a 28x větší území.

Všechny tyto ruské vojenské operace spojují záměrné plánované útoky na civilisty a úmysl vytvořit jim nesnesitelné životní podmínky. Současně působí Putin utrpení stamilionům lidí uměle vyvolanou energetickou krizí, záměrně znemožňuje vývoz ukrajinského obilí, kukuřice a hnojiv, aby stamiliony lidí trpěly vysokými cenami potravin, část z nich hladem, protože si je nebudou moci dovolit. A budou přemýšlet o migraci do Evropy, čímž Putin zatíží náš sociální systém a společenskou soudržnost.

Putin je rozsévač smrti a utrpení a pytel na mrtvoly je toho přesnou zkratkou. Nevidí to jen ten, kdo to vidět nechce. A je dobře, že takový symbol visí na budově ministerstva vnitra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…