Feri (TOP 09): Proč vláda v demisi nerespektuje usnesení Sněmovny?

12.04.2018 21:21

Projev na 12. schůzi Poslanecké sněmovny 12. dubna 2018 – interpelace premiéra Babiše v souvislosti se slevou na jízdném

Feri (TOP 09): Proč vláda v demisi nerespektuje usnesení Sněmovny?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dominik Feri

Hezké odpoledne dámy a pánové. Vážený pane premiére,

dovolte mi obrátit se na vás ve věci, kterou tu asi všichni přítomní zaregistrovali - slevy na jízdném za peníze na školství. Na školství, které je objektivně podle různých žebříčků OECD podfinancované ve srovnání s jinými státy Evropské unie. Na to stejné školství, kterému měly být prioritně převedeny nevyčerpané prostředky z ostatních kapitol státního rozpočtu dle usnesení této Sněmovny.

Vážený pane premiére, proč vláda v demisi nerespektuje usnesení této Sněmovny? A nejde tady jednom o problém platy učitelů. Ty peníze mohly jít do lepšího vybavení tříd, do dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků, nebo třeba do podpory dostupnosti výměnných pobytů žáků na středních a odborných školách.

A není to jen o základním a středním školství, protože vláda škrtá i peníze na vědu Technické agentuře a Grantové agentuře České republiky. Nebo peníze Akademie věd, tedy institucí, které přímo financují českou vědu a vynálezy.

V roce výročí roku 1948 a 1968 se cynicky škrtají peníze na výzkum Ústavu pro studium totalitním režimů.

Vážené dámy a pánové, celkem se jedná o miliardu, která se bere české budoucnosti. A je to v rozporu s usnesením této Sněmovny.

Děkuji za pozornost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Nejhorší masová střelba je i po pěti měsících stále ve stadiu vyšetřování

21:03 Richter (ANO): Nejhorší masová střelba je i po pěti měsících stále ve stadiu vyšetřování

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 - Návrh na zřízení vyšetřovací komise Posl…