Fiala (ODS): Hlemýždí tempo investic Babišovy vlády je neakceptovatelné

22.09.2019 21:34

Komentář na facebookovém profilu k výsledkům vlády Andreje Babiše

Fiala (ODS): Hlemýždí tempo investic Babišovy vlády je neakceptovatelné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala

'V roce 2018 byly v ČR postaveny pouze 4 km nových dálnic a 15 km silnic první třídy'

'Výdaje vynakládané ze státního rozpočtu na oblast dopravy v roce 2018 činily 52,83 mld. Kč a meziročně klesly o 5,76 mld. Kč... Podíl těchto výdajů na celkových výdajích státního rozpočtu dosáhl v roce 2018 pouze 3,77 % a oproti předchozímu roku se snížil o 0,8 p. B.' Kampaň? Účelovka? Žvanírna? Antibabiš? Ne. Oficiální stanovisko NKÚ k návrhu státního závěrečného účtu za rok 2018.

Možná jste si také všimli, že v těchto dnech slyšíte od vládní propagandy a v pravidelných facebookových "hlášeních" polovičního premiéra (druhá polovina premiéra sedí na Hradě) dokola stále totéž - zvyšujeme důchody! Zvyšujeme platy státním zaměstnancům! A spoléhají se, že tímto všechno ostatní a všechny ostatní překřičí.

Například otřesné výsledky v dopravní infrastruktuře v šestém roce vlády. Protože klíčové resorty - finance, doprava a dokonce i místní rozvoj - jsou již šestý rok ve stejných politických rukou - hnutí ANO, tedy současného premiéra a jeho lidí. Toto hlemýždí tempo je neakceptovatelné. Nač je komu utajený investiční plán za 3500 miliard korun, když reálné investice do dopravní infrastruktury meziročně dokonce klesly?! A to prosím pěkně ve stejném roce, kdy si vláda odhlasovala rozpuštění 20 miliard korun z privatizačního fondu. Ani to nestačilo. A nyní budou jistě křičet, že na rok 2020 výdaje na silnice zvyšují. Ovšemže, když laťku, kterou přeskakují, nejenže snížili, oni ji loni doslova zahodili.

Chcete slyšet, jak by měla vypadat změna? Zásadní dorovnání výdajů do infrastruktury až na úroveň 5 procent HDP!“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…