Fiala (ODS): „Levný a malý stát” Andreje Babiše v praxi

18.02.2019 9:52

Vláda s komunisty, socialistická politika, nové regulace, kontroly, omezování aktivních lidí – to je bilance hnutí ANO ve vládě

Fiala (ODS): „Levný a malý stát” Andreje Babiše v praxi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala

Vláda s komunisty, socialistická politika, zvětšující se stát, rostoucí výdaje státního rozpočtu, nové regulace, předpisy, kontroly, omezování aktivních lidí – to je bilance hnutí ANO ve vládě. To jsou fakta, řeči Andreje Babise jsou jen prázdná slova.

Andrej Babiš sní o „malém a levném státu, který nikoho neotravuje”. Souhlasím s ním, jen nerozumím tomu, proč uplynulých pět let dělal ve funkci ministra financí a premiéra pravý opak. Proč ANO nepodpořilo náš návrh na zrušení daně z nabytí nemovitosti, zrušení EET, zrušení superhrubé mzdy, snížení DPH aj.?

Místo toho za posledních pět let narostl počet státních zaměstnanců o 45 tisíc. Výdaje na platy státních zaměstnanců o 75 miliard Kč (nárůst o 56 procent). Celkové výdaje státu za pět let vzrostly o 300 miliard Kč, tj o 24 procent. To je ten „levný a malý stát” podle Andreje Babiše v praxi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice