Fiala (ODS): Nebudeme se přece tvářit, že je normální mít obviněného premiéra

14.05.2019 7:32

Komentář na facebookovém profilu k personálním změnám na postu ministra spravedlnosti

Fiala (ODS): Nebudeme se přece tvářit,  že je normální mít obviněného premiéra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala

Po sněmovních volbách jsem zveřejnil „návod“ na sestavení demokratické vlády, která by se nemusela opírat o komunisty, která by nevzbuzovala pochybnosti. A v tomto návodu byla neúčast trestně stíhaných osob ve vládě pouze jednou z podmínek. Nedělám z toho fetiš, neboť projídání šťastných ekonomických let a chabý až nulový výkon vlády v oblasti rozumných rozpočtů, snižování byrokracie, penzijní reformy, veřejných investic do vzdělávání nebo infrastruktury pocítí republika ještě dlouho poté, kdy už bude předsedou vlády někdo jiný.

Ale nebudeme se přece tvářit, že toto je nějaká běžná situace předsedy vlády! Že je normální mít obviněného premiéra, kterého chce policie obžalovat.

Proto jsem premiérovi navrhl, jak může situaci elegantně vyřešit. Když už nedokázal snést ministra, jehož sám do křesla spravedlnosti dosadil, mohl resort nabídnout koaličnímu partnerovi. A když nedokáže vystát představu, že by resort spravedlnosti vedl kandidát koaličního partnera, mohl navrhnout nezávislou respektovanou osobnost, se kterou by neměl problém nikdo, ani politická opozice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…