Fiala (ODS): Retro styl 70. let opravdu nechci

17.01.2020 9:17

Komentář na facebookovém profilu k PR premiéra Babiše

Fiala (ODS): Retro styl 70. let opravdu nechci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Když předsedovi vlády nenapíše facebookový status jeho PR tým, ale rozhodne se sám vystoupit v televizi, jako bychom se strojem času vrátili do 70. let. Například v neděli: jeho odpůrci jsou prý „rozvraceči“ (ještě že ne taky „samozvanci, ztroskotanci a štváči“), všichni se mu mstí: tradiční strany, Brusel, neziskovky (chybí už jen „štvavé vysílačky“), ale on přesto otevírá kilometry (ve skutečnosti 4) nových dálnic a důchody prý porostou, dokonce i bez reformy, bez ohledu na ekonomickou situaci, stačí prý, aby zůstal u moci…

Nebo novoroční projev předsedy vlády, ve kterém husákovskou čechoslovenštinou mluví o svých úspěších, které jsou ale jenom na papíře. Ve skutečnosti všichni vědí, jaká je realita: chybí dálnice, byty, důchody rostou především díky valorizaci, kterou kdysi schválila vláda ODS.

Sedmdesátá a pak osmdesátá léta ale přinesla jen mizérii ve všech směrech, proto bychom se do nich neměli vracet. Dívám se do budoucnosti. Chci, aby se lidem vrátila naděje a víra ve změnu. Protože Babišova propagandistická mašinérie je porazitelná: jasně jsme zvítězili v senátních volbách, v eurovolbách ztratil svůj náskok. Fakta ukazují, že situaci můžeme změnit.

Abychom to dokázali, budu chtít, abychom v ODS byli ještě přesvědčivější a díky tomu mohli vyhrát volby do Sněmovny. Budu o tom mluvit v sobotu na kongresu, který nás čeká. Spolu se stovkami delegátů a členů budeme řešit to, jak proměnit naši zemi, budeme mluvit o našich prioritách, o tom, jak začít stavět dálnice a byty, jak oslabit byrokracii, jak zlepšit životní prostředí. A věřím, že sestavíme silný tým osobností. Abychom mohli udělat skutečnou změnu, aby Česká republika byla opět zemí, která vítězí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…