Fiala (SPD): ČR by již přestala být suverénním státem i formálně

22.04.2019 22:12

Komentář na facebookovém profilu k diktátu Evropské unie.

Fiala (SPD): ČR by již přestala být suverénním státem i formálně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Fiala

Evropská unie chystá další šílené věci, které jsou pro naši zemi likvidační a které by z nás již definitivně vytvořily bezprávnou provincii centralizovaného evropského superstátu.

Naprosto klíčovým záměrem Bruselu je snaha rozšířit počet oblastí, kde by se v Radě EU mělo v budoucnu hlasovat takzvanou kvalifikovanou většinou namísto dosavadního jednomyslného hlasování – tím by Česká republika mohla být přehlasována a musela by se podřídit diktátu. Jde o daňové a sociální otázky, otázky zaměstnanosti a o zahraniční a bezpečnostní politiku. Kdyby to bylo přijato, ČR by již přestala být suverénním státem i formálně.

To samozřejmě hnutí SPD naprosto odmítá! Pokud odmítáte diktát Bruselu, volte prosím hnutí SPD ve volbách do Evropského parlamentu 24. a 25. května. Česká republika je pro nás na 1. místě! Evropská komise a velké státy unie jako Německo a Francie navrhují zahrnout do většinového hlasování daňové a sociální otázky, otázky zaměstnanosti (zaměstnávání cizinců) a taktéž společnou zahraniční a bezpečnostní politiku. Tím by ČR přišla o své poslední národní pravomoci!

Občané by již ve volbách nerozhodovali o výši daní, ale rozhodoval by o tom Brusel! Stejně tak by náš parlament nerozhodoval o výši sociálního pojištění, sociálních dávkách a podobně. To už by mohl být český parlament rovnou zrušen, protože by již o ničem nerozhodoval a musel by jen povinně implementovat legislativu Bruselu. Česká republika by již ani formálně nemohla mít vlastní suverénní zahraniční politiku, ale musela by se podřídit ve všem rozhodování Evropské unie! Tedy diktátu Francie a Německa. Dalším problémem je návrh nového víceletého rámce EU, tedy rozpočtu Evropské unie, kde jsou navrhovány Bruselem významné změny, mimo jiné zavedení nových členských příspěvků národních států do rozpočtu EU.

Dále podmínění vyplácení prostředků z fondů EU jednotlivým státům na základě vágně formulovaného dodržování zásad právního státu, demokracie a evropských hodnot, pro české zemědělce nevýhodná změna způsobu zastropování plateb a podobně. To jsou další věci, které hnutí SPD odmítá. Jednak odmítáme zvyšování českého příspěvku do rozpočtu EU. Dále odmítáme, aby vyplácení dotací z rozpočtu EU bylo podmíněno „dodržováním zásad právního státu, demokracií a evropských hodnot“.

Víme, že tyto vágní formulace již byly použity proti Maďarsku a Polsku, když odmítaly kvóty a i v jiných oblastech si nenechaly diktovat z Bruselu. A odmítáme diskriminaci českých zemědělců! Už nyní vedla společná zemědělská politika EU k výraznému poškození našeho zemědělství. Pokud odmítáte diktát Bruselu, volte prosím hnutí SPD ve volbách do Evropského parlamentu 24. a 25. května. Česká republika je pro nás na 1. místě!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…