Fiala (SPD): Důstojný důchod a jistota ve stáří nesmí být luxus jen pro bohaté

15.02.2023 4:31 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodové reformě

Fiala (SPD): Důstojný důchod a jistota ve stáří nesmí být luxus jen pro bohaté
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda hnutí SPD Radim Fiala

Hnutí SPD odmítá zvyšování věku odchodu do důchodu, které prosazuje Fialova vláda. Navrhujeme pro občany splňující podmínky věku a délky odpracovaných let, zavést pravidelně zvyšovaný minimální starobní důchod ve výši minimální mzdy jakožto základní složku penze. Nad tuto částku se výše starobního důchodu bude určovat zásluhově, na základě předchozích pracovních příjmů a doby odvádění důchodového pojištění.

Anketa

Má obžalovaný Dominik Feri vaše sympatie?

3%
96%
hlasovalo: 8116 lidí

V rámci důchodového systému chceme ocenit řádnou výchovu dětí, a proto podpoříme zvýšení důchodů ženám za každé vychované dítě. Zohledníme řádnou péči o děti i ve formě snížení povinných pojistných odvodů. Ekonomicky podpoříme pracující rodiny.

Naším cílem je významně zvýšit poměr průměrného starobního důchodu k průměrné mzdě v národním hospodářství. Chceme prosadit zásadní zvýšení invalidních důchodů.

Hnutí SPD opakovaně prezentuje své návrhy řešení kritické situace v sociální oblasti a hospodářství. Na jedné straně musíme zastavit a snižovat inflaci prostřednictvím opatření na snížení cen energií, pohonných hmot, potravin a bydlení (kombinace cenových stropů u výrobců a snížení nepřímých daní), na straně druhé je nutné zvýšit čisté příjmy domácností – zvýšením slev na dani a daňových zvýhodnění na nezaopatřené děti, razantním zvýšením důchodů hlavně nízkopříjmovým seniorům a invalidům a také všestrannou podporou pracujících rodin s dětmi (zvýšení rodičovského příspěvku, mateřské či porodného).

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…