Fiala (SPD): Kombinace dopadů asociální politiky a manažerské neschopnosti

01.04.2023 16:02 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k personálním problémům úřadů práce

Fiala (SPD): Kombinace dopadů asociální politiky a manažerské neschopnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda hnutí SPD Radim Fiala

Jak informovala ČT24, na vyplacení sociálních dávek čekají lidé v Česku mnohdy i několik měsíců. Těch, kteří je potřebují, totiž neustále přibývá, naopak zaměstnanců na úřadech práce je nedostatek. Přitom premiér Petr Fiala se neustále chlubil deštníkem proti drahotě a vyzýval občany, aby se nebáli a nestyděli se požádat si o sociální dávky… Takže další jasné selhání škodlivé a neschopné Fialovy vlády.

Anketa

Má vláda zvýšit základní sazbu DPH z 21 % na 23 %?

4%
96%
hlasovalo: 26157 lidí

Podle ombudsmana Stanislava Křečka jsou úřady práce silně podfinancované. Na pracovních úřadech chybí zhruba tři procenta zaměstnanců. Naopak lidí, kteří podporu od státu potřebují, v Česku výrazně přibylo – oproti minulému lednu stát vyplatit v průměru o 25 procent více dávek. Například příspěvek na bydlení pobírá meziročně o šedesát procent lidí více.

Na úřadech práce je nedostatek pracovníků, i v důsledku velice nízkých platů, které ještě navíc Fialova vláda už druhým rokem nezvyšuje. Přitom se jedná o velice náročnou a společensky potřebnou práci. Vinu a odpovědnost za tento neúnosný stav nese jednoznačně vláda Petra Fialy (ODS) a ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL), do jehož resortu úřady práce patří.

Pětikoaliční vláda donutila brutálním zdražením energií a nákladů na bydlení, které absolutně nebylo nezbytné a nutné, miliony občanů žádat o sociální dávky, přičemž úřady práce nejsou na takovýto nápor personálně, technicky ani logisticky připraveny. Jde o kombinaci dopadů asociální vládní politiky a manažerské neschopnosti. Hnutí SPD si váží všech zaměstnanců úřadů práce a vždy bude bojovat za jejich důstojné platové a pracovní podmínky!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu