Fiala (SPD): Mít děti nesmí být luxus jen pro bohaté

23.03.2023 12:45 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rostoucím nákladům na péči o děti

Fiala (SPD): Mít děti nesmí být luxus jen pro bohaté
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda hnutí SPD Radim Fiala

Mít dnes děti je velmi nákladná záležitost. Ekonomové (například Lukáš Kovanda) vyčíslili, že za výchovu a výživu od narození do 18 let věku zaplatí rodiče průměrně 1,6 milionu korun! Tento výpočet je z roku 2019 ještě před pádivou inflací, čili dnes se tato částka pohybuje okolo dvou milionů korun. S věkem náklady na výchovu potomka rapidně stoupají. Hnutí SPD výrazně podporuje rodiny s dětmi a navrhuje výraznou pomoc ve formě radikálního snížení daní či novomanželských půjček. Pokud prosadíme s Vaší pomocí tyto návrhy, tak už se děti mít bát nemusíte.

Hnutí SPD brání normální svět pro normální lidi a přináší lidem pozitivní řešení jejich problémů. Máme v programu velmi výraznou finanční pomoc pracujícím rodinám s dětmi. Mít děti pro pracující mladé rodiny nesmí být luxusem nebo věcí, která je přivede na pokraj chudoby, jak je tomu bohužel doposud. Naopak mladé rodiny musí cítit plnou podporu našeho státu. Nechceme jít cestou opakovaných navyšování sociálních dávek, které zneužívají nepřizpůsobiví.

Anketa

Měla by být Markéta Pekarová Adamová odvolána z funkce předsedkyně Sněmovny?

98%
2%
hlasovalo: 38682 lidí

Chceme prosadit 40procentní odpočet daně z příjmu fyzických osob pro rodiče s jedním dítětem, odpočet daně z příjmu fyzických osob pro rodiče dvou dětí bude 70 procent a u tří a více dětí bude 100 procent daně z příjmu fyzických osob. Tyto zásadní odpočty daní budou platné po celou dobu výchovy a přípravy dětí na budoucí povolání, nejdéle do věku 26 let dítěte.

Mladým rodinám chceme nabídnout bezúročné novomanželské půjčky do výše 300 tisíc korun s dobou splatnosti 15 let. Podmínkou je trvalé zaměstnání jednoho z manželů. Při narození třetího dítěte rodina ukončí splácení a dostane zpět splacenou částku při dovršení 18 let prvního dítěte. Odmítáme ale sociální podporu nepřizpůsobivých práceschopných rodičů, kteří dlouhodobě nepracují, nemají čistý trestní rejstřík a tolerují neomluvené hodiny svých dětí v rámci školní docházky.

Současný demografický pokles počtu narozených dětí představuje zásadní hrozbu pro udržitelnost průběžného prvního pilíře důchodového systému a za současného stavu české vlády nabízejí řešení buď ve formě zvýšení daní nebo odvodů, zvýšení věku pro odchod do důchod či příchodem imigrantů. Všechna tato „řešení“ my naprosto odmítáme. Myslíme si, že se vyplatí investovat do českých pracujících rodin než do imigrantů. Rodina je základ státu a je potřeba obnovit i její ekonomickou funkci, kterou měla v minulosti. Bez toho jako národ zanikneme a ekonomicky zkrachujeme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.