Fiala (SPD): Nechápu, jak můžeme soudit člověka podle nějakých facebookových článků

28.11.2017 18:19

Projev na 2. schůzi Poslanecké sněmovny dne 28. 11. 2017 k návrhu na ustavení výborů Poslanecké sněmovny

Fiala (SPD): Nechápu, jak můžeme soudit člověka podle nějakých facebookových článků
Foto: Daniela Černá
Popisek: Poslanec Radim Fiala (SPD) na besedě s občany v obci Vyšní Lhoty

Děkuji. Dobrý den, vážené poslankyně, vážení poslanci.

Já na to samozřejmě musím reagovat, protože nechápu, jak můžeme soudit člověka podle nějakých facebookových článků, nebo facebookových věcí, nebo vůbec věcí ze sociálních sítí, které nemají žádnou vypovídací hodnotu. To, že nás někdo přidal do nějaké skupiny, já jsem se o sobě dozvěděl, že jsem taky v různých skupinách, naštěstí ne ani proruských, ani prozápadních, ale v nějakých, o kterých vůbec nevím. Musel jsem se začít pídit po tom, abych zakázal svému facebookovému profilu, aby tam někdo nějaké skupiny vůbec přidával. To doporučuji vám všem, jinak budete čelit podobným argumentům, že nejste vhodní pro to a pro to. Myslím si, že je to naprosto zbytečné.

Na druhou stranu ale musím říct, že chápu to, že předseda bezpečnostního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu by měl nějakým způsobem prokázat, že není žádným bezpečnostním rizikem, ať už je ze strany SPD, nebo ať už je ze strany TOP 09. Já myslím, že bychom se možná mohli divit, kdo by byl nějakým skutečným rizikem. Na to chci říct, že mi panu Kotenovi budeme doporučovat, aby si nechal udělat prověrku, aby osvědčil to, že není žádným bezpečnostním rizikem, lži a argumenty tady slyšíme už od začátku, možná už měsíc, na to, jaký je, a dost bych se divil, aby když ráno vstane, se mohl vůbec podívat do zrcadla a vůbec se poznal po tom, co všechno bylo o něm napsáno, a že bude dobrým předsedou bezpečnostního výboru a nebude žádným bezpečnostním rizikem. Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

4:31 Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

Jeden z největších mozků současné vlády a světové vědy, bývalá šéfka penzionu, absolventka zkrachova…