Fiala (SPD): Odborné instituce se vznikem takové agentury nesouhlasí

16.11.2022 12:27

Projev na 44. schůzi Poslanecké sněmovny 16. listopadu 2022 k zákonu o právu na digitální služby

Fiala (SPD): Odborné instituce se vznikem takové agentury nesouhlasí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda hnutí SPD Radim Fiala

Dámy a pánové,

vzniká nám tady nový úřad. Takže když vláda ODS s TOP 09, STAN a dalších říkala, že je potřeba snížit agendy, snížit státní správu, vzniká nám státní nový úřad, kde minimálně dalších 120 zaměstnanců tato vláda nabere. Samozřejmě i já jsem slyšel v kuloárech, že je to, že je to úlitba této vlády za loajalitu Pirátům, že je to jakási trafika pro Piráty, pro pana Profanta a že tak Piráti zůstanou loajální vůči této, vůči této vládě. To se říká úplně veřejně.

Anketa

Cítíte se ohroženi aktivitami vedení Ruské federace?

5%
94%
hlasovalo: 34785 lidí

Já si myslím, že to prostě není dobře, že vznik nových agend, vznik nových úřadů, že i ty věci, které jdou kolem toho, ty pomluvy, jestli to jsou pomluvy, tak prostě to není dobře. Ale co je znepokojující pro mě, je to, že odborné instituce nesouhlasí se vznikem takové agentury, že to ministerstvo a pan ministr nebyl schopen vysvětlit odborným garantům, odborným institucím, jako je ICT Unie, jako je Svaz obcí a měst, to je, to je zarážející. To znamená za SPD, dovolte mi, abych navrhl přerušení projednávání tohoto bodu do 30. června 2023. A prosím, aby to bylo hlasováno.

Já jsem také proto, abychom to vrátili do druhého čtení. A pokud to druhé čtení, to vrácení do druhého čtení nebude prohlasováno paní předsedající, tak já bych byl rád, abychom hlasovali o přerušení tohoto bodu do 30. června roku 2023, abychom panu ministrovi za Piráty dali možnost přesvědčit odborné garanty, odborné instituce, vlastně celou společnost, že tato agentura má smysl. A možná v tom zákoně udělat i nějaké úpravy.

Děkuji vám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.