Fiala (SPD): První oběti agresivního postupu primátora Hřiba proti Číně

12.10.2019 18:41

Komentář na facebookovém profilu k postojům primátora Hřiba vůči Číně.

Fiala (SPD): První oběti agresivního postupu primátora Hřiba proti Číně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Radim Fiala

Už tu jsou první oběti agresivního postupu primátora Hřiba (Piráti) proti Číně. V odvetě za diplomatické spory Čína odstřihne fotbalový klub Slavia od financí jejího majitele, upozornil prezident Miloš Zeman. Piráti a vedení Prahy poškozují také cestovní ruch s Čínou, který naší zemi přináší finance a lidem práci. Ukazuje se, že Piráti a pražská koalice (TOP 09, STAN, KDU-ČSL a Praha sobě) zájmům naší země škodí a že osudy lidí, kteří mohou přijít o práci, jsou jim ukradené.

„Má být zastaveno financování Slavie Praha. Jestli pan primátor Hřib si připíše na konto svých politických úspěchů, nebo spíše neúspěchů, to, že se ocitne v potížích pražský fotbalový klub, tak si myslím, že to může potěšit jenom sparťany. A ani ty ne, pokud jsou fair play,“ prohlásil Zeman.

Nejde jen o Slávii, ale také o cestovní ruch. Cˇeska´ republika dosud investovala obrovske´ peni´ze z kapes nasˇich danˇovy´ch poplatni´ku° do pozitivni´ propagace Cˇeske´ republiky v Cˇi´neˇ. Naprˇi´klad sta´tni´ agentura CzechTourism tam provozuje vlastni´ zastoupeni´. Vy´sledkem je obrovsky´ na´ru°st cˇi´nsky´ch turistu°, ktery´ch k na´m rocˇneˇ jezdi´ prˇes 600 tisi´c a rˇadi´ se tak na sˇpicˇku.

Di´ky tomu mají desetitisi´ce Cˇechu° kvalitni´ pra´ci v cestovni´m ruchu, atˇ jsou to pracovni´ci v hotelech, restauraci´ch, galerii´ch, muzei´ch, na hradech a za´mci´ch, rˇidicˇu° za´jezdovy´ch autobusu° cˇi pru°vodcu°. Prˇi´jmy od turistu° generuji´ znacˇne´ prostrˇedky do sta´tni´ho rozpocˇtu, ktere´ sta´t potrˇebuje na vy´platu du°chodu°, na zdravotnictvi´ cˇi na sˇkolstvi´. Tohle vsˇechno mnohalete´ u´sili´ pira´tske´ vedeni´ prazˇske´ho magistra´tu nicˇi´, anizˇ by nabi´dli jakoukoli pozitivni´ alternativu.

Uznávání jednotné Číny, které vedení Prahy v čele s Piráty odmítá, je oficiální politikou České republiky. To znamená, že ČR uznává Tibet a Tchaj-wan za integrální součást Čínské lidové republiky. „Česká republika, spolu s celou EU, realizuje politiku jedné Číny. S Tchaj-wanem nemá diplomatické styky,“ píše se na stránkách českého ministerstva zahraničí.

Je skanda´lni´, aby hlavni´ meˇsto Praha meˇlo jinou zahranicˇni´ politiku nezˇ Cˇeska´ republika. To je v rozporu s u´stavni´m porˇa´dkem nasˇi´ zemeˇ! Vidíme, že Piráti a vedení Prahy poškozují zájmy České republiky a jejích občanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.