Fiedler (Úsvit): Kauza letadel L159

15.07.2014 19:58

V průběhu včerejšího dne naše média opakovaně informovala o tom, že Ministerstvo obrany podepsalo dohodu s Aerem Vodochody o zprostředkování prodeje nadbytečných armádních letadel L159. Připomínám, že za 36 nadbytečných dosud nepoužívaných letadel daňoví poplatníci zaplatili částku 25,5 mld. Kč!

Fiedler (Úsvit): Kauza letadel L159
Foto: Archiv časopisu Green
Popisek: Karel Fiedler.

Částka, která byla prezentována je, že získáme za 14 letadel v první fázi prodeje je 250 milionů Kč. Podotýkám, že to je přesně stejná částka, kterou nás stálo udržování těchto nepotřebných letadel v letech 2006 až 2012. Dále zatím není zřejmé, kdo bude financovat zprovoznění těchto letadel. Jednoduchým výpočtem tedy vyplývá, že Česká republika přišla díky něčímu rozhodnutí o zhruba 25 miliard korun. Jak dobře víte, tak vláda premiéra Sobotky zavrhla náš návrh hnutí Úsvit o hmotné a trestní odpovědnosti politiků, který tuto povinnost ministrům a ministerským úředníkům ukládal. Proto vyzývám vládu a odpovědné rezorty, aby občanům ČR jasně sdělili, kdo nese odpovědnost za to, že Česká republika prodělala 25 miliard ? A metodu kolektivní neodpovědnosti jasně odmítáme.

Ing. Karel Fiedler, poslanec hnutí Úsvit, člen rozpočtového výboru

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.