Fiedler (Úsvit): Občané Vrběticka nejsou pro ČSSD a ANO podstatní. Kryjí své ministry

08.04.2015 18:19

Vyjádření hnutí k průběhu mimořádné schůze sněmovny k Vrběticím.

Fiedler (Úsvit): Občané Vrběticka nejsou pro ČSSD a ANO podstatní. Kryjí své ministry
Foto: archiv hnutí
Popisek: Karel Fiedler.

Sněmovna včera večer odmítla např. uložit vládě, aby zajistila kompenzaci škod občanům a tyto pak následně vymáhala po vinících, nebo vyzvat vládu ke sdělení, zda byla v minulosti prováděna kontrola souladu skladované munice s výkazy o druhu a množství skladované munice ( zdůrazňujeme, že od prvního výbuchu uběhl již téměř půlrok ! )

Většina bodů návrhu usnesení byla zamítnuta proto, že je nepodpořily dva nejsilnější poslanecké kluby ČSSD a ANO, stejně tak jako mé dřívější návrhy na zařazení tohoto bodu na program schůze v době, kdy tato událost byla nejaktuálnější – tedy v období po prvním Vrbětickém výbuchu.

Z našeho pohledu tak tyto poslanecké kluby vyslaly jasný signál občanům, především pak z dotčené oblasti, že jejich problémy a požadavky nejsou pro ně podstatné, a hlasovaly tak především v zájmu jejich dvou příslušných  ministrů, kterých se události akutně dotýkají, a kteří dosud nepodali jakékoliv konkrétní a faktické odpovědi na otázky občanů Vrběticka, petentů i široké veřejnosti. Odpovědi obou ministerstev absolutně neuspokojily a to zejména pro to, že na ty nejzásadnější otázky ( tedy o příčinách a případných vinících ) výbuchů vůbec nedaly konkrétní odpověď.

Ing. Karel Fiedler, poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Nebojte, plastová občanka bude vždy platit dál až do zániku vesmíru

6:16 Ministr Bartoš: Nebojte, plastová občanka bude vždy platit dál až do zániku vesmíru

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k digitalizaci.