Filip (KSČM): Antibabiš a antikomunismus

04.10.2021 4:31 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k předvolební kampani

Filip (KSČM): Antibabiš a antikomunismus
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda KSČM Vojtěch Filip

Letošní předvolební kampaň má jedno společné s tou poslední prezidentskou v roce 2018. Tehdy šlo všem kandidátům pouze o to, aby nebyl zvolen Miloš Zeman, dnes jde kandidujícím subjektům jen o to, aby ze Strakovy akademie zmizel Andrej Babiš. Musím s uspokojením podotknout, že se to slouhům cizího kapitálu stejně nepodařilo, protože Češi mají vlastní rozum. Tehdy se Drahoš a spol. předháněli v tom, kdo z nich nejvíce zostudí Zemana, dnes se trumfují v tom, kdo přesněji trefí či sestřelí Babiše. Jako trvalý kurs, ze strachu o své podivně získané majetky z dob privatizace a pokračující korupce z veřejných zakázek, svědomitě pečují o to, aby se KSČM už nedostala do sněmovny.

A dál? Dál nic. To je všechno, k antikomunismu se přidal antibabiš, vlastní program nemají právě ze strachu, který předpověděl už komunistický manifest. Nic konstruktivního, snad krom na první pohled nereálných slibů a populistických proklamací. Pravice dnes těžko může lákat voliče kupř. na bytovou výstavbu pro mladé lidi, když v časech vládnutí činila pravý opak a byla to ona, která tu v 90. letech nastartovala developerský byznys a obrovské kšeftování s byty, jejichž cena je dnes závratná a pro mnoho lidí nedosažitelná.

Shrnutí je prosté - "Spolu" a PirSTAN totiž normálním, obyčejným lidem, kterých je v této zemi většina, nemá co nabídnout, poněvadž v minulosti jim všechny sociální jistoty sebrala, a Piráti se k české pravici jen jako pijavice přisáli, protože skutečný program, než ten ukradený, ani nemají. A tak straší komunisty a spoléhají se, že tato primitivní taktika zabere.

Kdo z vás jste sledovali třeba nedělí předvolební debatu na Primě či jiné předvolební diskuse, resp. hlavně představení pánů Fialy a Rakušana či Bartoše, obrázek jste si udělali sami. Taková je prostě realita těchto předvolebních dnů. Andrej Babiš ať se brání sám, nemám důvod ho bránit. KSČM a i já osobně bráním tuto zemi před další devastací stran případné pravicové vlády, která by ve svých důsledcích byla už fatální.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…