Filip (KSČM): Dienstbier a Stropnický - ministři, kteří odmítají dodržovat zákony

04.03.2014 14:10

Ministr Dienstbier a ministr Stropnický jsou zjevně přesvědčeni, že se ze svých funkcí stali zadavateli obří zakázky na dostavbu jaderné elektrárny Temelín. Jinak si nedovedu vysvětlit jejich výroky ohledně vyloučení ruské firmy z výběrového řízení.

Filip (KSČM): Dienstbier a Stropnický - ministři, kteří odmítají dodržovat zákony
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip, předseda KSČM

Anketa

Jaká strana, aktuálně pod 5 procent, je Vám nejblíž?

11%
23%
hlasovalo: 3943 lidí
Vzhledem k předešlému vyloučení francouzské Arevy by se tak vlastně ani výběrové řízení konat nemuselo, protože ministři už zřejmě mají svého vítěze. Přesto bych oba pány rád upozornil, že jejich politické funkce tuto roli nezahrnují, a že je nezbytně nutné dodržovat v České republice zákon o veřejných zakázkách, na základě kterého bude svobodná a transparentní soutěž firem, kdy na konci musí vyhrát ten, kdo pro Českou republiku přijde s nejlepšími technologickými a finančními podmínkami. Pokud by tito ministři chtěli jednat jinak, musí docílit změny zákona o veřejných zakázkách. Oba pánové vždy velmi hlasitě prohlašovali, jak nebudou podporovat tunelování a předem připravená výběrová řízení. Dnešní jejich prohlášení svědčí však o pravém opaku. Hrozivé pro naše občany je, že sami vládní představitelé nabádají k porušování zákona platného v České republice.

JUDr. Vojtěch Filip, předseda ÚV KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

15:41 Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

Od časů B. Sobotky, jehož je Šmarda věrným přítelem a učedníkem, strana Lidového domu nastoupila pod…