Filip (KSČM): Diktát EU? Nejsme školáci!

07.05.2016 6:36

V Evropské komisi nejsou jen opilí mocí, ale asi i něčím jiným; jinak si totiž není možné vysvětlit, že tam – namísto řešení příčin neutuchající migrační vlny a útoků teroristů, za kterými leží mnoho mrtvých a zraněných, v Paříži, v Bruselu a v dalších městech Evropy – vymýšlejí hlouposti. Byrokrati v EU nehledají ani možné spojence, Brusel naopak rozděluje Evropu nesmyslnými diktáty, které nařizuje členským zemím, aniž by kdokoliv z Evropské komise předem uvážil, jaké následky mohou podobná nesmyslná nařízení mít svým dopadem na nás všechny.

Filip (KSČM): Diktát EU? Nejsme školáci!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KSČM Vojtěch Filip

Unie řeší problém tím, jak praví starý český vtip, že „zřizuje komise, které potřebují budovy, kde budou úřadovat“. Jak jinak totiž popsat doslova vydírání idiotskou myšlenkou povinných kvót na dělení uprchlíků. Nejde jen o nevoli řady členských států, ale o rozhodování, které je zcela v rozporu s principy samotné evropské integrace. Stupidní systém rozdělování migrantů nedává smysl, protože znamená, že jeden stát pochytá migranty, naloží je do policejních aut, převeze je do jiné členské země a ta, aby je udržela na svém území, je bude muset držet pod zámkem. Proč?

Asi proto, abychom si potom od takových chytráků vyslechli kritiku za to, že tady bez rozsudku vězníme lidi. Opravdu vzor „kompetentního“ rozhodování. Sice mě může těšit vyjádření pana premiéra, který odmítl tento povinný systém na rozdělení migrantů, ale hlavně, aby to opět neodvolal. Musím, žel, trvat na tom, že politika pana premiéra je stále příliš nakloněné politice Bruselu, která dál omezuje naši, i když sdílenou suverenitu, ale zejména posiluje idiotské chování byrokratů vůči našim občanům. Jeho výroky proti EU jsou totiž nekonkrétní, „nemastné, neslané“.

Dost bylo nařízení, která nedávají smysl

Žádné ustupování není možné, tady je třeba hodně nahlas v Bruselu říct naše jasné „NE“! Premiér se tehdy nechal slyšet, při dotazu na možnou žalobu na EU právě kvůli těmto stupidním kvótám, že „nechce vylučovat dopředu žádnou reakci“. Ale místo čekání na reakci by každý z nás spíše očekával akci české vlády, pane premiére. Žel, zřejmě naivní myšlenka.

Dost bylo z Bruselu podobných nařízení, která nedávají smysl. A platit za to, že nebudeme chtít přijmout uprchlíky podle kvót, no, to už si z nás opravdu dělají „srandu“. Nebýt rok Karla IV., ale jako loni rok Jana Husa, tak bych to nazval novodobými odpustky, nakonec vymysleli to v Evropské straně lidové. Asi chtějí od nás zaplatit závazek, který dali vyděračům v Turecku. A s tím se rozhodně nemůžeme smířit!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

10:14 Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k bezpečnosti a sebevědomí ČR.