Filip (KSČM): Neznalost, neúcta hraničící s hloupostí

24.07.2020 4:33

Nemohu jinak, ale ještě jednou se vrátím k tomu, co všechno se může stát ve veřejnoprávní televizi a co je umožněno jejím redaktorům bez toho, aby z toho byl vyvozen alespoň nějaký závěr.

Filip (KSČM): Neznalost, neúcta hraničící s hloupostí
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda KSČM Vojtěch Filip

Znovu tedy ocituji, i když se studem, který asi pan redaktor nemá: „Nábřeží, které se bůhvíproč dodnes jmenuje po komunistickém prezidentu Ludvíku Svobodovi...“ Taková poznámka zazněla v pořadu Události, komentáře České televize z úst moderátora Jakuba Železného. Od té doby dostávám  desítky rozhořčených e-mailů a zpráv na jeho vystoupení. Nejprve jsem reagoval na Twitteru a vyzval pana redaktora k omluvě paní Zoe Klusákové a rodině a Radu ČT vyzval k řešení tohoto excesu.

Nezlobte se na mě, ale neznalost moderátora Železného hraničí až s hloupostí nebo manipulací. Otírat se o válečného hrdinu, kterým Ludvík Svoboda bezesporu byl, je zcela mimo realitu. Nevnímat, že on a vojáci, příslušníci 1. československého armádního sboru se svým hrdinstvím v boji proti nacistům podíleli na osvobození naší vlasti, že mnoho z nich položilo život za naši svobodu a suverenitu, je opravdu neuvěřitelné. Také nevím, proč by se nemohl pan moderátor informovat alespoň u své rodiny o tom, co prožil a dělal jeho dědeček za 2. světové války. Proč by neměl znát veřejně dostupnou informaci, kterou znám i já, že byl jeho dědeček příslušníkem právě tohoto armádního sboru pod velením  generála Svobody a v boji o Kyjev byl raněn. Ze zranění se léčil v Kujbyševě, takže kde je chyba?

Nemohu nad podobným vyjádřením mávnout rukou. Jde opravdu o nechutné popírání pravdy o naší historii. V tomto případě opravdu očekávám omluvu, alespoň rodině, když už ne i divákům. Zároveň trvám na tom, že tento exces bude řešit Rada ČT. Za naše peníze přece nebude Jakub Železný urážet hrdiny a „kastovat“ lidi podle jejich politického přesvědčení! Ostuda, kam až může moderátor veřejnoprávní televize zajít!

Převzato z Profilu.

Článek byl převzat z Profilu JUDr. Vojtěch Filip

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.