Filip (KSČM): Nucené oslavy jsou pryč, ale kytice na MDŽ potěší

08.03.2017 4:31

Obdarovat ženu kyticí či dárkem k Mezinárodnímu dni žen není pasé. Z průzkumu, který pro Českou spořitelnu realizovala agentura Millward Brown, vyšlo, že 3/4 z oslovených vnímají tento svátek kladně. Ženy si ho užívají a těší je pozornost okolí. Nejde pouze o obdarovávání mezi mužem a ženou, ale o přání v rodině, kamarádce či kolegyním v práci.

Filip (KSČM): Nucené oslavy jsou pryč, ale kytice na MDŽ potěší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

Nejčastějším dárkem zůstává květina a příjemný večer s manželem či kamarádkou u vína. Jiné drobné dárky jsou spíše výjimečné. Nejčastěji jde o věci, které dárci padnou náhodou do oka a jejich cena nepřevyšuje 200 Kč. Jen ojediněle muž potěší svou partnerku něčím hodnotnějším, třeba šperkem či oblečením. Nejčastějším dárkem, které ženy dostávají od dětí, jsou přáníčka, která vyrobí ve školách a školkách. Zaměstnavatelé dnes už na rozdíl od dob minulých svátek v naprosté většině úplně opomíjejí, spíše se kontinuálně věnují programům rovných příležitostí.

PŘÁNÍ K MDŽ

Dovolte mi popřát všem ženám k Mezinárodnímu dni žen, ať vás potkává jen vše dobré, spokojenost a radost z každého prožitého dne. Přeji vám hodně zdraví, svět bez válek a terorismu. Vám všem patří nejen mé přání, ale i poděkování za vše, co pro své blízké, děti i společnost děláte.

JUDr. Vojtěch Filip
místopředseda Poslanecké sněmovny PSP ČR a předseda ÚV KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…