Filip (KSČM): OKD je jen špičkou ledovce

08.06.2016 17:17

Naši občané v poslední době mají možnost hodnotit jednání nejen pravicových stran, ale i sociální demokracie.

Filip (KSČM): OKD je jen špičkou ledovce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

Když trochu zavzpomínáme, jistě se nám vybaví Ostravsko, kterému jsme hrdě říkali ocelové srdce republiky. Dnes upadají hutě a insolvenční správce řeší OKD. Ať už této transakci někdejších i současných vládních představitelů říkáme privatizace či prodej, správný název je dar Bakalovi. Nejde však o jedinou vytunelovanou společnost v našem státě, kdy byli lidé připraveni o možnost práce a zajištění svých rodin. A ti, kteří tyto povedené aktivity vykonali, v pohodě a klidu žijí v zahraničí.

OKD je pouze špičkou ledovce a je třeba umožnit, aby byly prošetřeny i další podniky, které ve vizi zisků jednotlivců nenávratně skončily svoji činnost. KSČM i já osobně se rozhodně zasadíme o řešení této situace. V případě, že šachty ukončí svoji činnost, nebude tak jednoduché, jak je nám předkládáno, najít pro horníky uplatnění. Rekvalifikace v návaznosti na jejich zdraví rozhodně nebude řešením pro všechny. Postupně se v tomto kraji vystřídali politici ČSSD i ANO. Slyšíme sliby, kterým můžeme a nemusíme věřit. Právě proto budeme pečlivě sledovat, kam až dovede Bakalova nenasytnost horníky, kteří v dolech pracovali v těžkých podmínkách, a dnes neví, zda příští měsíc budou mít na uhrazení běžných životních potřeb. I se zřetelem na nadcházející podzimní volby věřím, že všichni budeme pečlivě přemýšlet o tom, komu dáme svůj hlas, protože jen tak můžeme dokázat změnit podmínky pro život v naší republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blaha (ODS): Další důkaz, že Rusku se nepříčí absolutně nic

16:05 Blaha (ODS): Další důkaz, že Rusku se nepříčí absolutně nic