Filip (KSČM): Schizofrenie

17.04.2023 4:31 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice dvojího metru

Filip (KSČM): Schizofrenie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

Pan prezident P. Pavel se rozhodl jmenovat velvyslance v Prištině, a tím tzv. dokončit proces uznání Kosova, tj. včetně jeho právního oddělení od Srbska (to neudělal V. Klaus ani M. Zeman). A právě v době, kdy jiné státy své původní uznání berou zpět. Ono už samotné rozhodnutí vlády, která tenkrát zasedala v Liberci a K. Schwarzenberg tam dojel z cest s tímto návrhem, má více otazníků než odpovědí.

Anketa

Získají Ukrajinci někdy zpět Krym?

hlasovalo: 30016 lidí

Myslím, že na místě je jasná otázka: „Jak se srovná se svým svědomím ten, který na jedné straně chce uznání Kosovských Albánců, jako samostatného národa s právem na sebeurčení, i když měli autonomii, včetně používání jejich jazyka v bývalé Jugoslávii, a na druhé straně přitom nemá uznání pro Doněckou lidovou republiku a Luhanskou lidovou republiku a její obyvatele, kterým režim na Ukrajině zakázal mluvit rusky, tedy jejich mateřským jazykem.“ Tomu říkám schizofrenie se vším všudy.

Evropa je v čím dál větším chaosu a politici místo toho, aby hledali řešení, činí kroky, které situaci jenom zhoršují - politikou dvojího metru. Včetně těch, kteří na svých billboardech hlásali „místo chaosu řád“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

20:03 Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny…