Filip (KSČM): Účel světí prostředky. Žel, beztrestně…

21.07.2021 4:31

Se závorkami jsme se na hodinách matematiky setkali určitě všichni. Ovšem nikoho z nás by ani tehdy, a po pravdě ani dneska, nenapadlo, že by závorky mohly existovat i v politice nebo v byznysu, nebo spíše v obojím.

Filip (KSČM): Účel světí prostředky. Žel, beztrestně…
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda KSČM Vojtěch Filip

V matematice mají právě závorky nejvyšší přednost před všemi dalšími operacemi. Teprve až po jejich odstranění následuje násobení a dělení a nakonec sčítání a odčítání. Zjednodušeně řečeno - odstranění závorek je základním krokem k dosažení výsledku. Jako by »závorka« ve skutečnosti ukrývala to podstatné, na co se už ale v tom finále zapomene, že to vůbec kdy existovalo.

Politici proudu jak konzervativního, tak liberálního, vložili do závorky (dobrovolné očkování) a teď se ho potřebují zbavit, aby se »dopočítali« kýženého výsledku = povinného očkování. Přes násobení, dělení, sčítání a odčítání denních přírůstků nakažených, hospitalizovaných, zemřelých, reprodukčního čísla atd., atd.

Pravda, daří se jim to, zatím. Začali s povinným testováním všude možně a pokračujíce covidovými pasy přes soutěže o kecky a iPhony a konče pro tuto chvíli objevným zjištěním CNN, hodného Nobelovy ceny, že totiž máme globální problém, neb neočkovaní lidé jsou prý líhní nových mutací koronaviru. Co na tom, že scházejí důkazy, hlavně když vyjde ten správný výsledek. K němu se i v matematice lze nezřídka propracovat různými postupy a metodami, aniž by žák pochybil. Totéž platí při odstraňování závorek i v politice. Vždyť jim všem přece jde o životy a zdraví občanů...

A že účel světí prostředky? To, žel, není trestné, byť by být mělo. Pravdy se nedopátráš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

14:17 Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k levicovosti politiky.